BEKTEMUR, BU TOPRAKLAR ORTAK MİRASIMIZ

BEKTEMUR, BU TOPRAKLAR ORTAK MİRASIMIZ

AK Parti Ardahan 24 ve 25....

    AK Parti Ardahan 24 ve 25. Dönem Milletvekili Hamza Bektemur, son günlerde yaşanan olaylara dikkati çekerek "sağduyu" çağrısı yaptı.

    "Demokratikleşme süreci adı altında başlayan ve Çözüm Süreci ismi ile devam eden huzuru ve istikrarı temel alan sürecin yeniden başlamasından yana olduğunu açıklayan Bektemur, ?Bu süreçte herkesin daha soğukkanlı ve sağduyulu olması gerektiğine inanıyor ve bu çerçevede toplum olarak sorumluluklarımızın bilinciyle hareket etmemiz gerekiyor? dedi.

      Ardahan Haber Merkezi Masa´sına açıklamalarda bulunan Bektemur, "Birbirine saygı ve hoşgörü, bu toprakların ortak mirasıdır ve korunması gereken bu miras, barış ve huzur içerisinde ortak bir gelecek kurmamız için bizim hedefimiz olmalıdır" diyerek şu açıklamalarda bulundu.   ?Şiddet hiçbir zaman hak arama yolu olarak gösterilmemelidir. Akıl tutulması yaşayan ve buna sebep olan bazı siyasetçiler derhal buna dur demelidir. Karanlık ve kirli eller ülkeyi kaosa sürüklemeye çalışıyor, terörün hiçbir haklı gerekçesinin olamayacağını bilmemiz lazım. Türkiye´nin yıllar boyunca terör nedeniyle büyük acılar yaşadı. Terör, kin, nefret, acı, gözyaşı demektir. Nereden gelirse gelsin terörü lanetliyoruz. Halkımız sağduyulu olmalı toplumu tuzaklara çekmeye çalışan kirli ellerin oyununa gelmemelidir. Türkiye´nin sükûnete, kişilerin birbirini anlamaya ihtiyacı var. Gerginlikten herkes kaybetmiştir ve kaybeder?  

BAŞKA TÜRKİYE YOK

   Savaşlardan kaçanlar bizim topraklarımıza geliyor. Çünkü biz Anadolu´yuz, biz herkesi kucaklıyoruz. Ama biz bir yere gidemeyiz o yüzden kardeşçe yaşamaktan başka şansımız yok. Yani başka Türkiye yok vurgusu yapan Bektemur:  ?Bu ülke hepimizin. Hepimizin amacı güzel bir ülkede, kardeşçe, barış içinde, Türküyle kürdüyle, lazıyla, göçmeniyle hep beraber yaşamak. Çünkü başka Türkiye yok. Bakın etrafınıza. Atlas Okyanusu´ndan başlayarak ta Ukrayna´ya kadar saran bir yangın var. Petrol kutuları yanıyor, insanlar ölüyor. İnsanlar Anadolu´ya kaçıyor. Balkanlardan kaçan Türkiye´ye geldi.

 BİR GEMİDEYİZ, BATARSAK HEPİMİZ BATARIZ  

   Mısır´dan Libya´dan kaçanlar bu topraklara gelmek istiyor. Suriyeliler, Libyalılar Anadolu´ya geliyor. Irak´tan, Bulgaristan´dan kaçanlar buraya geldi. Çünkü bu toprakların adı Anadolu, yani ana kucağı. Ama Türkiye´de güçlü bir Hükümet, güçlü bir Cumhurbaşkanı olmasaydı o ateşe bizi de çekeceklerdi. O yüzden batısıyla, güneyiyle, doğusuyla, kuzeyiyle, güney doğusuyla beraber yaşamak kardeşçe yaşamak için hep beraber olacağız. Başka Türkiye yok. Hepimiz aynı gemideyiz batarsak hepimiz batarız. Ondan sonra da emperyalist güçler amacına ulaşmış olur. Bu oyunu iyi görmemiz lazım. Eskiden bizi darbelerle karıştırmaya çalışırlardı. Ama artık darbe yapamazlar. Şimdi başka oyunlarla başka tezgahlarla el altından oynanıyor. Çünkü güçlü bir Türkiye istemezler. Tüm Ardahanlı kardeşlerime selam ve saygılarımı iletiyor, huzur, barış ve kardeşliğin pekiştiği güzel ilimize daha çok yatırımların gelmesini arzu ediyor, büyük sorunlarını çözmüş kalkınmış bir Ardahan hayaliyle aydınlık bir gelecek diliyorum ? ifadelerini kullandı.