BEKLEYİP GÖRECEĞİZ

BEKLEYİP GÖRECEĞİZ

Geçen hafta Çıldır için son derece dolu bir gündemle önemli adımlar atılarak geçildi.

              Geçen hafta Çıldır için son derece dolu bir gündemle önemli adımlar atılarak geçildi. Önce Aşıkşenlik beldesi Çıldır'a mahalle olma konusunda encümen kararıyla oy birliği ile bağlanma yönünde karar aldılar. Bu kararın üç gün sonrasında da bu kez Çıldır Belediyesi Encümen heyeti toplanarak Aşıkşenlik beldesinin ilçeye bağlanma isteğini oyladılar. Bu oylama sonucunda da tek ses çıktı. Kocaman bir EVET. Bu karar bütün Çıldır halkına hayırlı olsun. 
            Evet bundan sonra yasal süreç işleyecek ve Aşıkşenlik kısa bir süre sonra üç mahalle olarak Çıldır'a bağlanmış olacak. Buda şu demek oluyor Çıldır ilçesi merkez olarak yaklaşık 2000 oyun kullanılacağı bir ilçe olacak. Yani öyle 100 oy arkaya alınarak, eş dost ilişkileri kullanılarak yada parayla oy satın alınarak bir seçim süreci olmayacak. Seçim süreci daha yoğun mesai harcanarak ve daha çok emek sarf edilerek geçecek. Öyle evde oturarak seçim kazanılmayacak. Artık bunları seçim vakti herkes görecek ve yakından takip edecek.
            Seçim sürecinin çok renkli geçeceği aşikâr. Fakat sonuçta iki belediye meclisinin almış olduğu kararla Aşıkşenlik beldesi ilçeye bağlandı. Bu taşın altına elini koyanlar, sevabıyla günahıyla yarın bir gün bu işin cefasına da katlanacaklar. Aşıkşenlik belediyesinin borcunu devlete ödetmeyenler, cesur yürekler bu saatten sonra bu sorunla ilgili sızlanmaya yada "icralık bir belediyeyiz, borç ödüyoruz" deme lüksünüz kalmadı. Söze geldiği zaman Çıldır belediyesini hizmet yapmıyor diye yerden yere vuran muhalefetteki ilçe parti teşkilatları ve bu teşkilatlarda siyaset yaparak belediye başkanlığı, il encümen üyeliği düşünenler yarın bir gün konuştuklarınızın kifayetsiz kalacağını bilmelisiniz. Bir hafta boyunca onca yazılana çizilene tepki göstermeyip, her şeyi kabullenmiş görünen Çıldır halkı da hizmet yok diye ağlayıp sızlamayacak bu saatten sonra.
            Bundan sonra çok daha farklı bir süreç yaşanacak. Artık ilçe olarak nüfusumuzu ikiye katladık tıpkı borcumuzu katladığımız gibi. Atalarımızın da dediği gibi borç yiğidin kamçısıdır. Hadi bakalım yiğitler borçta sizde, kamçıda bakalım atı ne yana süreceksiniz. Temennim sancak beyliği yapmış Çıldır ilçemizin hak ettiği değeri bulmasıdır. Tarih bundan öncesini yazdığı gibi, bundan sonrasını da yazar. Burada asıl önemli olan alınan kararlar neticesinde nasıl anılacak olunmasıdır.