BAYRAM TADINDA BİR SÜREÇ VE BAŞARILI BİR FİNAL

BAYRAM TADINDA BİR SÜREÇ VE BAŞARILI BİR FİNAL

Ahmet Rıfat Vural'ın Kaleminde...

       Memlekette ekonomik kriz almış başını gitmişse de, her gün her şeye orantısız zam geliyorsa da ilçemiz geçen yıldan hem kuraklık nedeniyle hem de bu ekonomik sorunlardan olumsuz etkilense de güzel ilçemizde iyi olan durumlarda var elbette.

       Belki yazacaklarımla ekonomiyi düzeltemeyeceğim ama sizleri kaybetmeye yüz tutan, neredeyse unutulan kültürümüz ve değerlerimizin yeniden hayat bulmasına vesile olup bizlere hatırlatan gecen yıl ilçemize atanan Kaymakam Fatih Bayram beyden ve yaptıklarından bahsetmek istiyorum.

      Kaymakam bey ağustos ayında ilçemizde göreve başlamış ve bizde Çıldır Manşet ailesi olarak kendisine hayırlı olsun ziyaretin de bulunmuştuk. Bu ziyarette de kendisine bölgemizin en önemli kültür kaynağı olan Aşık Şenlik’in 93 Koçaklamasının yazılı olduğu cam biblo hediye etmiş ve Aşık Şenlikle ilgili sohbet etmiştik.

      Sohbetimizde ilçemize atanmadan bölgemizi araştırıp bilgi sahibi olan Fatih bey, görev yaptığı yerlerde özellikle kültürel anlamda güzel çalışmalara imza atmış olması ilçemiz ve Aşık Şenlik adına güzel projelere imza atacağının ipuçlarını verir gibiydi.

     Memleketin sorunlarının çözüme kavuşması yönünde yaptığı çalışmaların, önemli sponsorlar bularak eğitime yapmış olduğu katkı ve çabaların yanında, kaybolan unutulan değerlerimizin yeniden hayat bulması için yapacağı çalışmalarla da ilçemize çok şey katacaktı ki öyle de oldu.

‘’Torunları Aşık Şenlik’in izinde’’ projesi…

      Proje o kadar kapsamlı hazırlanmış ve güzel yönetilip uygulanmıştı ki inanın ilçemize çok şey kattı. Aşık Şenlik’i 7 den 70 e yeniden tanıdık, ismini bilmeyen, tanımayan kalmadığı gibi unutanlarda yeniden hatırladı. Hele ki öğrenciler hepsi birer Aşık Şenlik oldular. Nasıl bir değere sahip olduğumuzun farkına vardılar.

    ‘’Torunları Aşık Şenlik’in izinde’’ projesiyle ilçemizde ki tüm ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin yer aldığı bu kapsamlı çalışma Çıldır Meslek Yüksek Okulunun da da gündem olmasıyla daha da bir anlamlandı. Bu projeyle ilçemizde eğitim gören yaklaşık 1300 öğrenci 4 aylık bir çalışma ile Aşık Şenlik’i tanıdı, şiirlerini okudu, hayatını öğrendi, türkülerini seslendirdi, hatta tiyatrosunu bile oynadı.

      Benim en çok hoşuma giden hatta duygulandıran kısmı ise Kaymakam Fatih beyin bir Çıldır türküsünü seslendirmesiydi. Türkiye de belki bir ilki yaşadık Aşık Şenlik gibi bir değerle bir Kaymakamın özel bir bağla özdeşleşip kendini Çıldırlı gibi hissedip o duyguya hissiyata bürünüp içimizden birisi olmasıydı.

     ‘’Torunları Aşık Şenlik’in izinde’’ projesi İlçemizde güzel bir finalle de sona erdi. İnanın manevi yanıyla, ilçemizi yeniden keşfetmenin gurunu yaşadık. İyi ki Aşık Şenlik gibi bir değerimiz var. Aşık Şenlik’in yeniden farkına varmamıza gelecek nesillere unutulmadan aktarılmasına vesile olup emek harcayan öğretmenlerimize, öğrencilerimize, bölgemizin Aşıklarına, Milli Eğitimin tüm birimlerine ve en önemlisi ilçe Kaymakamımız Fatih Bayram Beye tüm memleket sevenler ve Aşık Şenlik’in torunlarına adına binlerce kez teşekkür ediyorum.

     Kaymakam beyle Bayram tadında geçen bir yılın ardından umarım ki ikinci yılında çok daha güzel projelerde buluşacağız.  Dostça Kalın.