BAYRAM ÖNCESİ TEDBİRLER ÜST SEVİYEYE ÇIKTI

BAYRAM ÖNCESİ TEDBİRLER ÜST SEVİYEYE ÇIKTI

Çıldır Kaymakamlığı Kurban Bayramı öncesi güvenlik toplantısı gerçekleştirerek

       Çıldır Kaymakamlığı Kurban Bayramı öncesi güvenlik toplantısı gerçekleştirerek biz dizi önlemler aldı. Toplantıya başkanlık eden Çıldır Kaymakamı M. Enes İpek halkın güvenliği için gerkli tedbirlerin alınması için gerekli çalışmanın hassasiyetle sürdürülmesini istedi.

HUZUR VE GÜVENİN TESİSİ İÇİN DENETİMLER SIKILAŞTIRILACAK

İlçemizde huzur ve güvenin tesis edilmesi adına tüm kolluk birimleri sahada olacak, bilgilendirici ve önleyici faaliyetleri gerçekleştirecektir.

İlçemizin transit güzergahında bulunması ve bayram için memleketlerine giden/dönen vatandaşlarımızın oluşturacağı yoğunluk değerlendirildi ve mahalli tedbirler alındı. Vatandaşlarımız selamet içerisinde seyir sağlaması adına her türlü icrai tedbirler alınacaktır. Her türlü drone, hava ve yer araçları ile trafik seyrinin düzeni sağlanacaktır.

KENDİ TEDBİRLERİMİZİ, KENDİMİZ ALALIM

Kaymakam İpek: ”Uzun yolculukta her 2 saatte bir 25-30 dakika kadar mola verilmesi, mola esnasında hafif egzersiz veya yürüyüş yapılması, uykusuz yola çıkılmaması, araç bakımlarının yapılması ve araç kontrolü, uyku ve yorgunluk baskısına karşı dikkat edilmelidir” diye belirtti.

KAZALARDA SÜRÜCÜ PAYI

2023 verilerine göre ülkemizde gerçekleşen kazaların %88.9’unun sürücüden kaynaklı olduğunu belirten Kaymakam İpek:” EGM ve TÜİK verilerini incelediğimizde trafik kazalarının çok çok büyük bir kısmının sürücü kusurularından kaynaklı olduğunu görüyoruz. Ayrıca yapılan kazaların çoğunluğunun yolculuğun son 2 saatte gerçekleştiğini görebiliyoruz. Bu da demek oluyor ki, kurallara riayet edildiği taktirde kazaların %90 önüne geçebilemekteyiz. Sevdiklerimize sağ salim varabilmek, bayramın bayram olması adına trafik kurallarına uyalım” dedi.

Toplantıya Kaymakam M. Enes İPEK, İlçe Jandarma Komutanı Serhat ARLI, İlçe Emniyet Amiri Halit KARAHAN, Akttaş Kara Hudut Sınır Kapısı Gümrük Müdürü Kemal KÜÇÜKAYDIN, Aktaş Kara Hudut Kapısı Emniyet Amiri Mahir Ozan TEKİRARSLAN ve Aktaş Kara Hudut Kapısı Emniyet Amir Yardımcısı Emre ÖZKAN Katıldı.