BAYDAR´DAN KURTULUŞ MESAJI

BAYDAR´DAN KURTULUŞ MESAJI

Serhat şehrimizin yiğit evlatları...

? Serhat şehrimizin yiğit evlatları; 
Kıymetli hemşerilerim!

    Kurtuluş savaşının başlangıç noktası olarak, Anadolu´ya bağımsızlık için umut ışığı olmuş Ardahan´ımızın ın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıldönümünü büyük gurur ve çoşkuyla bir kez daha yaşıyoruz.
    Ardahan halkının, kutsiyetinin ayaklar altına alınmasına, bayrağının indirilmesine, hürriyetinin kısıtlanmasına müsamahası yoktur. Ardahan demek; fedakarlık demek, hürriyet demek, bayrak demek, kahramanlık demek ve kardeşlik demektir. 
23 Şubat, bizim bayramımızdır. Bir kurtuluşun bayramıdır. 23 Şubat , yerel tarihimizin milli tarihimize ilham olduğu; ya istiklal ya ölüm ahdinin verildiği gündür. 23 Şubat, geçmişle geleceğin buluşma ve tanışma günüdür.
    Ardahan Halkı, 97 yıl önce 23 Şubat´ta olduğu gibi bugünde, vatanın kuşatılmasına, kundaklanmasına, karanlığa gömülmesine; İstiklal Şairimiz Mehmet Akif´in; ?Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda? Şüheda fışkıracak toprağı sıksan, şüheda! Canı, cananı, bütün varımı alsın da Huda. Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda? dizelerinde olduğu gibi cevap verecektir. 
     Bügünde afrinde mücadele eden kahraman ordumuz ülkemizin birlik, beraberlik ve bölünmez bütünlüğü için kurtuluş savaşındaki gibi yedi düvele karşı kahramanca mücadele etmektedir. Bin yıl önce olduğu gibi bütün mazlumların ve islam coğrafyasının tek umudu Ülkemiz ve onun lideri Başkomutanımız, Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmuştur. Rabbim kahraman ordumuzun yar ve yardımcısı olsun. 
Bu duygu ve düşüncelerle, kurtuluş mücadelemizin aziz kahramanları; Kazım Karabekir Paşa ve adlarını sayamadığımız nice kahramanların manevi huzurunda saygı ile eğiliyor, şükranla yad ediyor, rahmet ve gururla anıyorum.