www.cildirgoyce.com

BAYDAR´DAN, BAŞBAKANA ÇİFTÇİ BORÇLARI TALEBİ

BAYDAR´DAN, BAŞBAKANA ÇİFTÇİ BORÇLARI TALEBİ

AK Parti Ardahan İl Başkanı...

     AK Parti Ardahan İl Başkanı Yunus Baydar AK Parti Genel Merkezimizde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısına katıldı.

  Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında söz alan Başkan baydar Başbakan BinaliYıldırım´a bölgemizde ki yaşanan kuraklık nedeni ile zor durumda olan çiftçilerin banka ve kooperatiflere olan borçlarının ertelenmesi veya yapılandırılması ile ilgili talepte bulundu.

   Başkan Baydar, Başbakan Binali Yıldırım´a itafen yapmış olduğu konuşmada ? sayın Başbakanım bu sene Ardahan, Kars, Iğdır, Artvin ve Ağrı bölgelerimizde yaz döneminde ciddi bir kuraklık yaşadık. Son 50-60 yılın en kurak yazını yaşadık. Sizlerinde bildiği üzere bölgemiz tarım ve hayvancılıkla geçiniyor. İllerimizden kuraklık ve afetle ilgili raporlar ilgili Bakanlığımıza intikal etti. Bakanlığımız bu konuda çalışmaların yapıldığını söylediler. Bölgemizdeki çiftçilerimizin, üreticilerimizin Ziraat Bankasından, Tarım Kredi Kooperatiflerinden ve hatta olabilirse diğer bankalarımızdan çiftçi adına kullandıkları kredilerin yapılandırılması veya ertelenmesi ile ilgili bekletileri ve talepleri var. Bankalarda süreç geçtiği için, yakın izleme ve takip süreci başlamış. Bu yaşanan kuraklıktan dolayıda bölgemizde kaba yem fiyatlarında ciddi bir artış oldu. Malumunuz bölgemiz hayvacılıkla geçinen bir bölge olduğu için mağdur durumdayız. Bununla ilgili hızlı bir karar çıkarsa bölgemizin nefes alması açısından faydalı olacaktır. Saygılarımı sunuyor, teşekkür ediyorum? dedi.