www.cildirgoyce.com

BAYDAR´´ARDAHAN KAZANMIŞTIR´´

BAYDAR´´ARDAHAN KAZANMIŞTIR´´

Ardahan Damızlık Sığır Yetiştiricileri...

     Ardahan Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Genel Kurul seçimini büyük bir farkla mevcut başkan Yunus Baydar kazandı.
      14 Mayıs pazar günü mevcut çoğunluğa ulaşılamamasından dolayı bir hafta sonraya ertelenen Ardahan Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği seçimi 21 mayıs pazar günü yüksek katılımla yapıldı. Ardahan Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği seçiminde mevcut başkan veteriner hekim Yunus Baydar ve veteriner hekim Mitat Çoban yarıştı.
Oy kullanılmasına geçilmeden önce mevcut adaylar oylamaya katılan üyelere kısa konuşamalar yaptı. İki adayda kürsüden üyeleri selamlayıp son konuşmalarını yaparken özellikle mevcut başkan veteriner hekim Yunus Baydar´ın konuşması salonu dolduran üyeler tarafından büyük alkış aldı.
Baydar ?Kişinin Aynası İştir?
     Baydar yapmış olduğu konuşmasında ? saygı değer üyelerimiz, değerli hanımefendiler, beyefendiler genel kurulumuza hoşgeldiniz şeref verdiniz. Değerli arkadaşım Mitat bey konuşmasında doğal olarak eleştirlerini yaptı. Ancak biz Mitat beyle 5 yıldır beraber çalışıyoruz. Yani bana şunu yapmadın, bunu yapmadın derken biz aynı gemi içerisindeydik. Doğrudur eksikliklerim olabilir, ancak bu kardeşiniz Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğini Ardahan´da sivil toplum kuruluşları arasında en itibarlı seviyeye getirmiştir. Ardahan´da 550 üyesi varken, şuan 5350 üyesi, kasasında 2 trilyon nakit parası, hizmet binası, süt depolama tesisleri ile hizmet verir hale getirmişiz. Tarım Bakanımız Mehdi Eker´le birlikte bizim bölgemizde suni tohumla zor deyip burada işletme boğası dağıtalım dedik. 1000 taneye yakın üreticimiz yüzde 80 hibe ile boğa aldı. Bizim bölgemizde 50 baş üzeri işletmeler kurmak zordu. İlgili bakanlarımızla bu konuda görüşmeler yapıp 10 baş ile 49 baş arası işletmeler kuralım, bu işletmelerle mevcut hayvanclık alt yapısını iyileştirmeye çalışalım. Bununla ilgili yüzde 50 hibe desteği başlamış bulunmakta ve 270 üreticimiz hibe desteği aldı. Artvin-Kars-Ardahan kalkınma projesi ile 2 adet süt toplama merkezi yaptık. Doğu Anadolu Projesi kapsamında Ardahan ilini mera hayvancılığı bölgesine aldırdık. Bu şu demek değerli kardeşlerim bu yıl buzağı desteklemesi olarak buzağı başına 350 tl aldık. Ancak mera hayvancılığı bölgesi olduğumuz için bundan sonra buzağı başına 550 tl ile 750 tl arası destekleme alacağız. Yine mera hayvancılığı bölgesi olduğumuz için yüzde 30 hibe ile damızlık düve Tarım Bakanlığında proje çalışması devam ediyor. Bunun Ardahan´ın her ilçesinde uygulanması için büyük çaba harcayacağım. Ben birlik üyelerinin vebalini taşıyorum. 5350 birlik üyesinin vebalini taşıyorum. Bunun içinde sizin yükünüzü, sorumluluğunuzu omuzlarımda fazlası ile hissediyorum. Yunus Baydar´ı tanıyan biliyor ki Ben, Göleli kadar Göleli, Hoçvanlı kadar Hoçvanlı, Çıldırlı kadar Çıldırlı, Hanaklı kadar Hanaklı, Damallı kadar Damallı, Posoflu kadar Posofluyum. Bir Türk kadar Türk´üm, bir kürt kadar kürdüm, bir alevi kadar alevi, bir sünni kadar sünniyim. Benim Ardahan´ın birliği, kardeşliği için neler yaptığımı bütün hemşehrilerim biliyor. Hepinizi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum. Sizin taktirinize, sizin teveccühünüze, sizin tercihinize başımın üstünde yer veriyorum. Bu yükü tekrardan sırtıma verirseniz, Ardahan´ın sadece tarım hayvacılığı ile değil, bütün üreticilerimizin sorunları ile ilgilenen kardeşiniz olarak, bütün alanlarda çalışmamı, çabamı ortaya koyacağım. Bu sorumluluk ağırdır, kişinin aynası iştir diyorum, tercinizi bekliyor, oy pusulamız mavidir, hepinizi saygıyla selamlıyorum? dedi.
     Saat 17:00 itibari ile sona eren birlik seçiminin ardından sandıklar teker teker açılmaya başladı. Her sandıkta rakibine büyük fark atan mevcut başkan veteriner hekim Yunus Baydar 2042 oy alırken, rakibi Mitat Çoban ise 965 oyda kaldı.
Baydar´dan Üyelere Teşekkür
     Birlik üyelerinin büyük desteğini alarak yeniden Ardahan Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği başkanı seçilen veteriner hekim Yunus Baydar birlik üyelerine teşekkür ederek? Bugün burada Mitat Çoban değil Ardahan´ın kaderiyle oynamaya çalışanlar kaybetmiştir. Ardahan il olduğundan beri kambur gibi sırtında duran, her seçime aday olmaya çalışan ve onun etrafında pervane olanların sonu gelmiştir. Her seçime müdahil olmaya çalışan bu ve bunun gibilerin bundan sonraki durakları herhalde muhtarlıklar olacak. Ardahan halkı bu zihniyetteki insanlara her seçimde ağızlarının payını verdiği gibi, bu seçimde de vermiş, bundan sonrada vermeye devam edecektir. Bugün burada ben değil Ardahan kazanmıştır. Hizmet etmek için çıktığımız bu yolda büyük bir gayret ve birliktelik ile bıkmadan, usanmadan çalışmaya devam edeceğiz. Büyük fedakarlık örneği göstererek Genel Kurulumuza katılan, oy veren yada vermeyen herkese, emniyet mensuplarına, görevli olan bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum? dedi.

/resimler/2017-5/21/2159052688622.jpg

/resimler/2017-5/21/2159325961310.jpg