BAYDAR “AKTAŞ’I YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ”

BAYDAR “AKTAŞ’I YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ”

Ardahan AK Parti İl Başkanı Yunus Baydar, Çıldır ilçesinden Gücistan`a açılacak olan Aktaş Sınır Kapısı`nda yapılacak olan çalışmaları yakından takip ettiklerini ifade etti.

 

          Ardahan AK Parti İl Başkanı Yunus Baydar, Çıldır ilçesinden Gücistan'a açılacak olan Aktaş Sınır Kapısı'nda yapılacak olan çalışmaları yakından takip ettiklerini ifade etti.
          Baydar yaptığı açıklamada, Aktaş Sınır Kapısında yapılacak çalışmaların önceki ihalenin iptal edilmesi dolayısıyla kısa bir süre uzadığını yeni ihalenin ise 22 mayıs tarihinde yapılacağını söyledi. Aktaş Sınır kapısının açılmasının sadece Çıldır ve Ardahan'a değil, Avrupa ve Asyaya faydasının olacağını söyleyen Baydar "Biz Hükümet olarak Aktaş Sınır Kapısına büyük önem veriyoruz. Bu kapı gerek Asya ile ticaret açısından gerekse de dünya barışı için çok önemli bir başlangıç noktası olacaktır. Kafkasya'ya farklı bir hareket, farklı bir ekonomik canlılık kazandıracaktır. Bundan sonra Ardahanlıya ve Çıldırlıya sadece yatırım yapmak düşüyor. Çağrım yatırım yapmak isteyenlerin zaman kaybetmeden yatırım yapmalarıdır. Bu kapı, bölgeye artık çok ciddi bir hareket getirecektir. Bu bölgede ciddi anlamda bir hareketlilik başlayacaktır."
        Baydar, Aktaş Sınır Kapısı'nın açılmasıyla birlikte Gürcistan'ın başkenti Tiflis ile Ermenistan ve Azerbaycan sınır kapılarına da yakınlığıyla ulaşımda kolaylık sağlayacağını ifade ederek Çıldır Aktaş Sınır Kapısı Kafkasya'ya açılma noktasında çok önemli bir adım olduğu gibi Çıldır-Aktaş yolu güzergahında yapılacak olan tünelin ve bölünmüş yol çalışmalarının da kentin ekonomisine büyük bir katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.