BAYDAR İSMİ AĞIR BASTI

BAYDAR İSMİ AĞIR BASTI

Geçtiğimiz günlerde İl Başkanlığı görevinden istifa eden

     Geçtiğimiz günlerde İl Başkanlığı görevinden istifa eden ve Genel merkeze çağrılan Yunus Baydar yeniden Ardahan İl Başkanı olarak atandı.
     Çeşitli spekülasyonların konuşulduğu ve Genel Merkez tarafından görevden alındığı iddia edilen Yunus Baydar Ankara'dan İl Başkanlığı mazbatasını alarak döndü. 
      Geçtiğimiz haftayı istifa depremiyle geçiren Ardahan Ak Parti teşkilatında, özellikle kulislerde Saffet Kaya isminin sıkça zikredilmesi ve istifa gerçeğinin ardında onun bulunduğu iddiaları ortaya atılmıştı. Bilhassa Saffet Kayacı olarak bilinen kesimin bu dedikoduları üretmesi ve Yunus Baydar ve ekibinin aforoz edildiğinin dillendirilmesi ile ayyuka çıkan haberler yazılıp çizilmişti. İstifa dilekçeleri ile birlikte Genel Merkeze giden Yunus Baydar şakşakçıların hevesini kursağında bıraktı. Genel merkezden mazbatasını alarak Ardahan İl Başkanı sıfatı ile yeniden Ardahan'a dönen Yunus Baydar "Durmak yok yola devam" dedi.
      Yaşanan süreç hakkında gazetemize açıklama yapan Başkan Baydar" geçtiğimiz günlerde Genel Merkezimiz il ve ilçe teşkilatlarımızın istifalarını alarak Ankara'ya gelmemi istedi. Bende bir toplantı yaparak il ve ilçe teşkilatlarımın istifasını istedim. Onlarda teşkilatlarındaki asil ve yedek üyelerin istifalarını alarak bana getirdiler. İstifalarla birlikte Genel merkezimize giderek istifalarımızı kendilerine sundum. Genel merkezimizde yaptığımız görüşmelerin sonucunda beni yeniden İl Başkanı olarak atadılar. Bu süreç bir görevden alınma değil, partimizi daha da güçlendirme süreci idi. Bu sürecin ardından partimizi dahada güçlendirerek, şahsi iş yoğunluğundan dolayı partimize zaman ayıramayan arkadaşlarımızın yerine aktif görev yapabilecek dinamizmi yüksek yeni arkadaşlarımızı dahil edeceğiz. Yaşanan sürece vakıf olamayıp kaostan medet umanlar renklerini ve karakterlerini belli ettiler. Sağda solda kendilerini parti üstü güç olarak göstererek koskoca bir il teşkilatını tasfiye ettiğini dillendirenler ve bunların çıkarcı şakşakçıları bugün bir kez daha hayal kırıklığını yaşamış oldular. Bu süreç gösterdi ki bir yola her adamla çıkılmaz, bir yola er adamlarla çıkılır"dedi.
Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde Daha Güçlü Olacağız
     Genel merkez tarafından yeniden mazbatasını alan Baydar" Sanki ilk kez AK Parti Ardahan İl Başkanı olarak atanmış gibi heyecanlı, bir o kadarda hırslı ve arzuluyum. Yaşanan bu geçiş süreci gösterdi ki partimizin bana inancı ve güveni hala sürmekte. Genel merkezimizde yapmış olduğumuz istişareler ve görüşmeler neticesinde bunu görmüş oldum. Genel merkezimizin beni layık gördüğü İl Başkanlığı görevi ile İl ve ilçe teşkilatlarımızı yeniden oluşturarak önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecine konsantre olacağız. İstifaların üstüne sünger çekip, oluşturacağımız yeni İl ve İlçe teşkilatlarımız ile daha güçlü, birlik ve beraberlik içerisinde çalışarak partimizin gücüne güç katacağız. Bize yüklenilen bu sorumluluğun altından  Allah'ın izni ile tüm ekibimle birlikte alnımızın akıyla çıkacağız" dedi.