BAYDAR, ÜZERİMİZE DÜŞEN SORUMLUĞU YERİNE GETİRMEYE HAZIRIZ

BAYDAR, ÜZERİMİZE DÜŞEN SORUMLUĞU YERİNE GETİRMEYE HAZIRIZ

Ardahan Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği...

      Ardahan Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği ve Merkez Birliği Dsyb Başkan Yardımcısı Yunus Baydar Ardahan Valiliğinin meraların korunması hakkındaki bildirgelerine desteğini açıkladı.

      Baydar yaptığı açıklamada " Ardahan Valiliğimiz tarafında oluşturulan komisyonla artık meralarımızın göçer hayvanlara kiralanmaması konusunda aldığı kararı sonuna kadar destekliyoruz. ilimizde hayvancılığın önemi bir kez daha gün yüzüne çıkmıştır. Meralarımızın düzneli kullanı tahribatları önemli ölçüde engelleyecektir. Bölgemizde önemli bir mera hayvancılığı yapılmadadır. Doğal mera zenginliğine sahip olan Ardahan mükemmel bitki örtüsü ile hem et hemde süt verimliliği açısından önem taşımaktadır.

          Göç hayvanların bilinçsiz bir şekilde otlatılması meraları tahrip etmekte, beraberinde getirdiği salgın hastalıklarda bölgede öenmli hayvan hastalıklarına sebep olmaktadır. farklı iklim koşullarından ilimize gelen hayvanlar buradaki adaptasyon sürecine alışıncaya kadar çeşitli hastalıklar geçirmekte ve bu hastalıkları bölge hayvanlarına bulaştırmaktadırlar. Alınan bu kararla birlikte çiftçimiz daha rahat ve geniş bir otlaklara kavuşacaktır. valiliğin almışolduğu kararı destekleliyor Ardahan Damız Sığır Yetiştiriciler Birliği olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye hazırız" dedi.