www.cildirgoyce.com

BAYDAR "ARDAHAN İKTİDARA MUHTAÇTIR"

BAYDAR

31 Mart´ta yapılacak...

   31 Mart´ta yapılacak yerel seçimlerde AK Parti´den Ardahan Belediye Başkan adayı olan Veteriner Hekim Yunus Baydar´dan önemli açıklamalar.

    Baydar, Ardahan´ın Bursa, Kocaeli ya da İzmir olmadığını, yani mahalli bütçesinin kamuya devlete muhtaç olduğunu bu nedenle iktidara muhtaç bir kent ve belediye olduğu unutulmamasını istedi.

   23 Şubat Gazetesinin yayınlandığı Ardahan Basın Yayın Radyo Televizyon Sanayi Ltd. Şirketini ziyaret eden Baydar ve Ak Parti´liler, yerel seçimler öncesi ziyaretlerine devam ettiklerini, bu ziyaretler kapsamında yerel nabzı tutan gazetecileri de önemsediklerini bu nedenle bu ziyareti gerçekleştirdiklerini söyledi.

  Ardahan´ın Ak Parti iktidarı öncesi yaşanan belediyecilik anlayışı ile zaman ve yatırım kaybettiğini belirten Baydar, iki dönemdir bunları telefi etmeye çalışan ve büyük yol alan Ak Parti belediyeciliğine devam etmek için Ardahanlıların oylarına talip olduğunu aktardı.  

    Ardahanlı olan, yatırımını Ardahan´a yapan ve evi barkı Ardahan´da olan bir Ardahan çocuğu olarak tüm Ardahanlıların oylarına talip olduğu, bu konuda Ardahanlı seçmenin en iyi kararı vereceğine inandığını belirten Baydar, seçildiği taktirde Belediye Meclisini ve Belediyeyi tüm Ardahanlılara açacağını belirtti.

   Başta Belediye çalışanları olmak üzere kimseyle kavgalı olmadığını, Kürt Türk demeden herkesle kardeşçe yaşadığını ve en önemlisi komşusu aç iken tokum demediğini, elinden olan imkanlar düzeyinde her Ardahanlıya katkı sunduğunu ve katkı aldığını belirten Baydar, ?Ardahanlıların onaylayacağınca inandığım bir kadroyla Ardahanlıların oyuna talibim? dedi.

    Bir veteriner Hekim ve Damızlık Birliği Başkanı olarak Ardahan´a yapılan her yatırımın yanında yer alan biri olarak Ardahan´da da bende bir yatırım yaptım diyen Baydar: ?Her ne kadar bazı kişiler anlamadan eleştiriye tutsa da her Ardahanlının Ardahan´a bir çivi çakanın anlını öperim? ifadesini kullandı.

    Düşündükleri iki projeyle Atatürk ve Halilefendi Mahallelerine Hayvancılık İhtisas Bölgelerini kuracaklarını belirten Baydar, Hayvancılık borsası ve kesimhanenin yanı sıra Otogar ve Kültür Merkezini yapacaklarını sözlerine ekledi.

    Ardahan´ın iktidara muhtaç olduğunu söylemesinin nedeninin yukarıda anlattığı projelerin yanı sıra Hasan Sabri Kışlası Kent parkı, Azizye Kışlasının fakülte yada müze olması için 25 Milyon bütçesi olan bir Belediye bütçesi ile gerçekleşmesinin mümkün olmayacağının altını çizen Ak Parti  Ardahan Belediye Başkan adayı Baydar, Merkezi hükümete ve kamuya ihtiyaç duyulduğundan dolayı bu sözleri sarf ettiğini, bu projeleri geçekleşmesi için basının da içinde olduğu tüm Ardahanlıların desteğini beklediğini söyledi.

    Mete Özdemir´in aday oluşunun kendilerini de etkilediğini belirten Baydar, bunun nedeninin CHP´den kendisine gelecek olan küskün oyların Özdemir´e gitme ihtimalinin olabileceğini düşündüğünü söylemesi dikkatlerden kaçmadı.

    Türkiye´nin bir çok yerinde ittifak kurdukları MHP´nin Ardahan´da aday göstermesinin belki bir nebze kendilerini de etkileyeceğini belirten Baydar, MHP seçmeninin duyarlılığının buna imkan vermeyeceğini ve kentin gelişmesi için iktidarın yanında yer alacağına inandığını da söyledi.

   Hiçbir adayla kişisel sorununun olmadığını, demokrasinin sunduğu imkanlar doğrultusunda kendileriyle yarışacağını belirten Baydar, HDP´li seçmenin diğer illerde olduğu gibi Ardahan´da radikal olmadığını ve Kürt oyların büyük bölümünün kendilerinin alacağını iddia etti.

   Önümüzdeki günlerde partisinin sunacağı seçim programı doğrultusunda çalışmalarına hız vereceğini belirten Ak Parti Ardahan Belediye Başkan adayı Baydar, Bakanlıklar düzeyinde Ardahan´ı pilot bölge yapmak için gece gündüz çalışacaklarını açıkladı.