BAŞVURU TARİHİ UZATILDI

BAŞVURU TARİHİ UZATILDI

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu...

    TKDK (Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu) tarafından yayınlanmış olan IPARD II 3. Başvuru Çağrı ilanı kapsamında 101 Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar tedbiri için belirlenen başvuru kabul süresi uzatılmıştır. Online başvuru sistemi 24 Nisan 2018 saat 21.00´e kadar açık olacak, evrak teslimi ise 27 Nisan 2018 mesai bitiminde sonlanacaktır. Son teslim tarihinden sonra yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

   101 Tedbiri kapsamında 3. Başvuru Çağrı Dönemi´nde kırmızı et, kanatlı eti, süt ve yumurta üretimi içeren projeler için 164 milyon 706 bin avro hibe verilecektir. Bu kapsamda AB standartlarında modern ve sürdürülebilir tesislerin kurulması, kırsalda yaşayan kişilere istihdam imkanı sağlanması ve göçün önlenmesi öncelikli hedefler arasındadır.
Hibe oranı % 40 ile %70 arasında değişmekte olup kapalı ahırların/ağılların ve kanatlı kümeslerinin inşası, genişletilmesi ve modernizasyonu, uygun harcama listesinde belirtilen yeni makine ekipmanların alımı, biyogaz ve güneş enerjisi tesisleri yatırımı, hizmet alımları (danışmanlık ve mühendislik hizmetleri) uygun harcamalar kapsamındadır. Arazi ve mevcut binaların satın alınması, ikinci el makine ekipman alımı, canlı hayvan alımı ise desteklenmeyen kalemler arasındadır.
     TKDK Ardahan İl Koordinatörü Yusuf Güder : ?Büyük yatırımların yanı sıra, sıralamada öncelik de vermiş olduğumuz küçük yatırımcıları daha çok desteklemek istiyoruz. Aile tipi geleneksel işletmelerin yerine, modern makine ekipmanların ve sistemlerin kullanıldığı sürdürülebilir işletmelerin Ardahan´a kazandırılması öncelikli hedeflerimiz arasındadır. Hibelerimiz hakkında detaylı bilgiye Kurumumuz uzmanlarından yüz yüze, 444 85 35 numaralı Yardım Masası hattından veya www.tkdk.gov.tr adresinden edinebilirsiniz.? Dedi.