BAŞKANDAN BAL FESTİVALİNE DAVET

BAŞKANDAN BAL FESTİVALİNE DAVET

Ardahan Belediyesi tarafından bu yıl 17´ıncı kez düzenlenecek

         Ardahan Belediyesi tarafından bu yıl 17´ıncı kez düzenlenecek Ulusal Kültür ve Bal Festivali 01-02 Eylül´de 2018 tarihi arasında gerçekleştirilecek.

            17 yıldır geleneksel hale gelen Ardahan dışında ve yurt dışından gelen hemşerilerimizin katılımıyla her yıl coşkulu bir şekilde kutlanan bal festivaline, Kurban Bayramı tatili nedeniyle katılımın daha fazla olacağı bekleniyor.

            BAŞKANI FARUK KÖKSOY 17.ULUSAL KÜLTÜR VE BAL FESTİVALİNE HERKESİ DAVET ETTİ.

            Bu yıl düzenlenecek olan festivalin Ardahan´ın Doğal Çiçek Balı´nın coğrafi işaret patenti almasından dolayı daha anlamlı olacağın söyleyen Ardahan belediye Başkanı Başkan Köksoy, Yaptığımız Festivallerde Ardahan´ın hem kültürünü hem de doğal çiçek balını Türkiye´nin yanı sıra Dünya´ya da tanıtmak olduğunu diyerek konuşmaların şöyle sürdürdü;

"Özellikle yerel ürünlerin, yerel kültürün ve önemli bir ürünümüz olan Bal ve Arı ürünlerinin tanıtıldığı, sorunlarının paylaşıldığı bir Festival yapmayı planlıyoruz. Yaptığımız festivalle bizim bir amacımız gerçekleşiyor.

            Hemşehrilerimizin yaz tatilinde Ardahan´a gelmelerine bir vesile olmalı. Onu teşvik edici olması, Akrabalarıyla, memleketinin değerleriyle tekrar tekrar tanışmak farkındalık oluşturmaktır. Festival bu amacı zaten yerine getiriyor.

            Ardahan Belediyesi olarak, festival için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ardahan Halkı ile birlikte tüm hemşehrilerimizi 01 Eylül Cuma günü başlayacak olan festivalimize davet ediyoruz.

Bildiğiniz gibi Ardahan Bal Festivali´ne her yıl sadece bölgemizden değil, hemşerilerimizin yaşadığı İstanbul, İzmir, Bursa ve Ankara gibi illerden de büyük katılım oluyor. Yılda bir kere de olsa Bal Festivali vesilesiyle hemşerilerimizle bir arada olmak, o günü birlik ve beraberlik içinde en güzel şekilde yaşamak bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. Festivalimiz bu yılda yine dolu dolu geçecek. Çamlıçatak Mesire alanında yapılacak olan Festival etkinliklerimizde, Ulusal Ses Sanatçıları, Yerel ses sanatçılarının yanı sıra ozanlar yer alacak. Ayrıca çeşitli dallarda yarışlar yapılacak" dedi.

            Ardahan Belediyesi tarafından bu yıl 17´ıncı kez düzenlenecek Ardahan Ulusal Kültür ve Bal Festivali 01-02 Eylül´de 2018 tarihi arasında gerçekleştirilecek. Bütün hemşehrierimiz davetlidir. Dedi.