BAŞKAN VURAL’DAN YEŞİLAY AÇIKLAMASI

BAŞKAN VURAL’DAN YEŞİLAY AÇIKLAMASI

1 MART - 7 MART Yeşilay haftası olması nedeniyle...

     1 MART - 7 MART Yeşilay haftası olması nedeniyle Türk Kızılayı Çıldır Şube Başkanı Mahmut Ahmet Vural yazılı bir basın açıklaması yaptı.
    Vural açıklamasında  “Her yıl 1- 7 Mart tarihleri Yeşilay Haftası olarak kutlanmaktadır. Yeşilay, amacını duyurmak için her yıl Yeşilay haftasında çeşitli etkinlikler düzenlemektedir. Bu haftada öne çıkan konuların başında madde bağımlılığı gelmektedir. Uyuşturucu sadece bizim ülkemizin sorunu değil tüm dünyanın sorunudur.
    Tüm yaş gruplarını kapsadığı gibi özellikle gençler arasında yaygın olduğu açıkça ortadır. Uyuşturucu alIşkanlğı, biyolojik ,ruhsal ve sosyal boyutları olan ciddi bir sağlık sorunudur.
   İnsanlarda bağımlılığına sebep olan maddeler başta tütün, alkol , uçucu maddeler ve uyuşturucu maddelerdir.
  Uyuşturucu diye tanımlanan maddelerin kullanımı diğer maddelere göre azda olsa hem fert olarak hem de toplumsal alanda etkileri oldukça yıkıcıdır.
  Dünya Uyuşturucu ticaretinden sağlanan gelirin hacminin bir çok ülkenin ekonomisinden büyük olması, bu konun ne derece önemli olduğunu göstermektedir.
   Ülkemiz dünya uyuşturucu ticaretinde köprü niyetiyle kullanılmaya çalışılması Devletimize büyük görevleri, yüklenmesini de beraberinde getirmektedir. Sadece ülkemizi değil tüm dünyayı bu tehlikeden korumak açısından ülkemiz güvenlik güçleri bu konuda yoğun bir çalışma ve caba sarf etmek zorunda kalmaktadır.
    Bu hafta düzenlenen etkinlikler sayesinde insanlar bilinçlendirilmeye çalışılmalıdır. Bizler Türk Kızılayı olarak insanlığın kötü alışkanlıklardan uzak durması için gayret içinde olacağız.
    Tüm dünyada olduğu gibi bizim ülkemizde de çocuklar ve gençler için önemli bir sorundur. Bu konuda başarı, toplumun mücadeleye tam dahil olmasıyla mümkündür. Başta da ifade ettiğimiz gibi bu konuda topyekün mücadele gereklidir. Bu sebeple Yeşilay haftası gibi önemli günleri fırsat bilerek topluma bu konuda bilgilendiren bilinçlendiren etkinliklere mutlaka katılmalı ve toplum olarak bu konuda mücadelemize devam etmeliyiz." dedi.