BAŞKAN TAŞTAN GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ

BAŞKAN TAŞTAN GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ardahan İl Başkanı Yalçın Taştan,

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ardahan İl Başkanı Yalçın Taştan, partililerin katılımıyla düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
    CHP Ardahan İl Başkanı Yalçın Taştan, “Ardahan Valiliği tarafından alınan karar ile 22 Haziran-06 Temmuz tarihleri arasında etkinlikler yasaklandı. Bu kararı kınıyoruz, yasak kararından biran önce vazgeçilmelidir” dedi.
    Düzenlenen festivallerin Ardahan ekonomisine can verdiğini vurgulayarak, yasak kararını kınayan Başkan Taştan şunları söyledi;
    “Hemşerilerimizin geldiği Ardahan’ın ekonomisine ciddi katkıları olan festivallerimiz oluyordu. Bilindiği gibi iki yıldır pandemiden dolayı festivaller yapılamadı. Bu yıl belediye başkanlarımız, derneklerimiz festivalleri yeniden organize ettiler. Ama nedense Ardahan Valiliği ilginç bir tarih belirleyerek 22 Haziran ve 06 Temmuz tarihleri arasında festival yapılamayacaktır kararı aldı. İnsanlar bir araya gelemeyecek, konserler veremeyecek, kültürel faaliyetlerde bulunamayacak. 24 Haziranda Ardahan’ın önemli bir değeri olan Dursun Akçam Kültür ve Sanat Günleri vardı. Hanak Festivalimiz, Atatürk’ün İzinde ve Gölgesinde Damal Şenlikleri vardı. Ayrıca bu etkinliklerin yanı sıra Belediye Başkanımız Faruk Demir’in çabalarıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Ardahan’da otogar yapıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla, otogarın açılışı 01-06 Temmuz tarihleri arasında yapılması planlanıyordu. Hanak Ümit Kaftancıoğlu’nu Anma ve Hanak Festivali ile ilgilide İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu gelecekti ve Ümit Kaftancıoğlu’nun hayatını anlatan panelde konuşacaktı. Bu iki ismin Ardahan’a gelmesini engellemek için alınan bir karardır. Ayrıca Hoçvan Dernekler Federasyonunun düzenleyeceği bir festival vardı, onu da engellediler. Bu etkinliklerimize binlerce hemşerimiz geliyordu ve Ardahan’da ekonomik canlanma oluyordu. Alınan karar ile bu zor şartlarda esnafımızı bile sıkıntıya soktular. Köylülerimiz gelen gurbetçilere peynirini, yağını satıyordu onu da engellediler. Alınan bu kararı kınıyoruz. Ardahan ilimiz herkesin övündüğü gibi güvenlik açısından belki Türkiye’de örnek gösterilecek bir ildir. Uzun yıllardır en küçük bir faaliyet olay bile yaşanmamıştır. Bu kararı kınıyoruz ve bu karardan hemen geri dönülmesi gerekiyor” dedi.
SEÇİME HAZIRIZ
    Ardahan’da parti çalışmalarının devam ettiğini ve seçime hazır olduklarını aktaran Başkan Taştan; “Ardahan il örgütü olarak 2017-2018-2019 seçimlerinde sandık güvenliği ve sandık tutanakları konusunda yüzde 99 başarı sağlamış bir örgütüz.  O dönemlerde görev yapan arkadaşlara teşekkür ediyorum. Sandıklara sahip çıktık. Bunu önümüzde ki seçimde daha ciddiye alarak, daha önemseyerek ve millet ittifakında ki partilerle ve demokrasi güçleriyle birlikte sandık güvenliğini sağlayacağız. Hiç kimse tereddüt etmesin. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak oylara sahip çıkacağız. Uzun zamandır parti çalışmalarımız, parti içi çalışmalarımız devam ediyor. Bugünde sokak örgütlenmesi sorumlularımızın eğitimi var. Seçimlerin olmazsa olmazı sandık güvenliği, yani halkımızın verdiği oyların doğru sayılması, doğru tasnif edilmesi ve doğru kayda geçirilmesi. Bununla ilgilide sandık sorumluları eğitimine başlayacağız. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak seçime hazırız.”
BASIN YASASININ ÇIKMAMASI LAZIM
    Basın yasasına da değinen Taştan, “Mevcut tek adam iktidarı son günlerde meclise bir basın yasası getiriyorlar. Basın yasasıyla artık gazeteciler Cumhurbaşkanını eleştiremeyecek. Şuanda yüzlerce gazeteci hapishanede. Basın yasasının çıkmaması lazım. Gazeteci arkadaşlarımız en küçük bir eleştiride, bir yanlışı işaret etmede, halka göstermede demokrasinin kılıcı gibi soruşturma geçirecekler. Bunun amacı susturmak, suskun toplum yaratmak.  Basın yasasının meclisten geçmemesi için gurubumuzun ve millet ittifak gurubu olarak parlamentoda ciddi bir mücadele veriyoruz. Cumhurbaşkanı diyor ki; AKP’yi eleştirmek devleti eleştirmek. Bu akıl tutulmasıdır, kendi malı gibi kabul ediyor. Biz bunu asla kabul etmiyoruz. Elbette ki AKP’yi de, MHP’yi de eleştireceğiz. Burada baskı kurmaya çalışıyor. Maalesef ülkemizde yayın yapan 200’ün üzerinde yayın organını ele geçirdi iktidar. 4 tane televizyon aldı onlara baskı uyguluyor. Onun için bizim daha çok çalışmamız, daha çok anlatmamız her eli sıkmamız, her eve merhaba dememiz lazım. Genel başkanımız hiç boş durmuyor ve her gün bir bölgede halkla, muhtarlarla, kadınlarla buluşuyor. Ciddi şekilde partimize ilgi var. Genel başkanımızın da dediği gibi herkesi bu işe katmalıyız. Bu seçimlerde artık parti değil Türkiye var. Cumhuriyet Halk Partisinin iktidarı elbette önemli ama esas olan Türkiye’nin bu diktatörden bu kötü gidişattan kurtulması lazım. Yeniden demokrasiye dönmesi lazım, yeniden ortak akla dönmesi lazım”.
SOYGUN DÜZENİNİ DEĞİŞTİRECEĞİZ
    Başkan Taştan: “Maalesef öyle bir ekonomik düzendeyiz ki tek adam rejiminin 6 ay önce yaptığı bütçe 6 ay dayandı. Hal vurup harman savuruyorlar. Şimdi ek bütçe yaptılar. Bu yokluk ve bu yüksek enflasyonda o kadar faiz, vergi toplamışlar ki bütçe fazla vermiş. Dünyanın en geri kalmış ülkelerinde bile bu vergi sistemi yok. Bu tamamen soygun düzeni, bu düzeni değiştireceğiz. Türkiye’de faizi indirmiyorum, yükseltmiyorum diyor, vergilerle adeta soyduruyor. Merkez Bankasında faiz yüzde 14, bankadan kredi alırken yüzde 30 ile kredi alınıyor. Böyle bir sistem dünyanın hiçbir yerinde yok. Mevcut bankalar yüzde 14 ile Merkez Bankasından para alıyorlar, yüzde 28-29 ile hem vatandaş hem kendileri geri devlete faize veriyorlar. Enflasyon yokmuş, hayat pahalılığı varmış. Bir algı yaratmaya çalışıyorlar. 2022 yılı başında mazot 11 lira 50 kuruştu. Bugün ise 30 lira 27 kuruş. Akaryakıt her şeyi ilgilendiriyor. Ardahan’ın esas geçim kaynağı hayvancılık. Bu dönemde kurban bayramı dolayısıyla batı illerine hayvan sevkiyatı var. Geçen yıl nakliye fiyatı 11-12 bin TL’yken, şuanda 40-45 bin lira arasında. Bu duruma dur demek için iktidarın, düzenin değişmesi lazım” diye konuştu.