BAŞKAN ÖZER ''NEFES ALDIRACAK ÖNLEMLER ALINMALI''

BAŞKAN ÖZER

Ardahan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Asim Özer

           Ardahan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Asim Özer, yaklaşık bir yıldır şoför esnafının mağdur olduğunu ve nefes alamaz duruma geldiğini söyledi.

       Başkan Özer, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Şoför esnafının her zaman derdini dinliyorum. Esnafımız Mart 2020’den bu yana çok ciddi sıkıntılar yaşıyor. Şoför esnafı olarak 2020 birinci dönem ile ikinci dönem ve 2021 birinci dönem Motorlu Taşıtlar Vergisine af getirilmesi istiyoruz.  Aynı bu süre zarfından itibaren zorunlu kara yolu sigortasında araçlar çalışmadığı halde süreleri geçiyor ya da geçmiş olması hakkında düzenleme yapılmasını istiyoruz. SGK primleri başta olmak üzere vergi ödemelerinin de hazine tarafında karşılanmasını istiyoruz. Araç için kredi kullanan şoför esnafının kredilerinin dondurulması ve normalleşme süresine kadar araç hacizlerinin yapılmamasını bekliyoruz” dedi.

       İş yapamayan, her tarafın kapalı olduğu bir dönemde yukarıda saydığımız şartların ilgili ve yetkili birimler tarafından dikkate alınmasını isteyen Başkan Özer, “bu süreçte etkilenen tüm esnafımızın sorun ve sıkıntıları bir nebzede olsa nefes almasını sağlayacaktır” ifadesini kullandı.