BAŞKAN DEMİRCİ, YENİDEN ADAY

BAŞKAN DEMİRCİ, YENİDEN ADAY

Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası ...

Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Demirci önümüzdeki seçimlerde ATSO'ya yeniden başkan adayı olduğunu açıkladı.

ATSO toplantı salonunda yapılan basın açıklamasına ATSO Başkanı Çetin Demirci ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. 2 dönemdir başkanlık görevini yürüten Başkan Demirci, Ekim ayında yapılacak olan seçimlerde Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına yeniden aday olduğunu açıkladı.

ATSO Başkanı Çetin Demirci gazetecilere yaptığı açıklamada; “Üyelerimizden gelen yoğun talep üzerine, bu onurlu göreve yeniden aday olduğumu belirtmek istiyorum. Bu kararı almadan önce konuyu ekibimizle birlikte istişarede bulunduk. Bu görüş ve taleplerin üzerine bize inanan değerli ekibimizle birlikte tekrar bu yola koyulduk” dedi.

Görev süresi boyunca birçok çalışma gerçekleştirdiklerini aktaran Başkan Demirci şöyle konuştu; “Göreve geldiğimiz ilk günden beri; ilimizin sorunlarını değişik platformlarda TOBB Başkanımıza,  Cumhurbaşkanımıza, bakanlarımıza ve iş adamlarımıza aktardık. İlimizin gelişmesi için üyelerimizin desteği ile birçok çalışma gerçekleştirdik. İlimizin ekonomik kalkınma çabalarına yol gösterecek çeşitli seminer, konferans ve çalıştaylar yaptık, eğitimler verdik. Bu göreve talip olan ben ve ekibimin şahsi bir beklentimizin bulunmadığı gibi amacımız ilimize ve üyelerimize hizmet etmektir. Bizler kişilerin değil projelerin ve kurumun ön plana çıkması için çalıştık. Biz Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası olarak şu ana kadar kimisi doğrudan kimisi dolaylı şekilde sorunlara çözümler bulmaya çalıştık. Ancak bildiğiniz üzere olabilecekleri ve etkisi bizden bir üst kurumun yetkisi kadar alan ile sınırlıdır. Halkımızın sorunları ve bunlara karşılık beklentileri çok, biz bunların farkındayız. Her ortamda bu sorunların çözümü için toplu iletişim, resmi başvuru ve ikili görüşmeler şeklinde her kanalı kullanarak çözüm üretmek ve katkı sunmak için çalıştık. Herkesin amacı Ardahan’ı daha ileriye götürmekse, kendilerini anlatarak devam etmeleri daha iyi olur. Kimse hakkında konuşmak istemiyorum. Herkes Ardahan’ın çocuğu Ardahan’a sahip çıkmak adına hep beraber biz bu yola çıktık. Herhangi eksik bir şey yaptığımızı düşünmüyorum. Eğer bir eksiklik varsa da bu eksikliği gidermek adına ekibimle beraber daha çok çalışacağımıza inancım tamdır. Biz burada yaşamaya karar vermiş insanlarız, yüz yüze bakacağız. Hiç kimse doğru olmayan şeyler söylemesin. Ben ve ekip arkadaşlarımın söylemleri olmuyor. Ticaret ve Sanayi Odası temsil ve talep noktasında görev yapar. Odamızın geldiği noktada bu vizyon sayesinde biz bazen Dışişlerinin, Ulaştırma Bakanlığının görevlerini yapamamakla itham ediliyoruz. Bu iyi bir şey, iyi bir potansiyel yakalamışız diye düşünüyorum. Önümüzdeki dönemde de aynı çizgide ekibimle beraber çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

Başkan Demirci, görev süresi boyunca yapılan çalışmalar ilgili sunum gerçekleştirdi.

Ardahan Ticaret Odası Olarak Neler Yaptık?

Ardahan ilimizin ekonomik kalkınma çabalarına yol gösterecek çeşitli seminer, konferans ve çalıştaylar yaptık eğitimler verdik.

Ardahan Ekonomik Formunu düzenledik

Yatırım Konferansını düzenledik

Dış Ticaret Semineri Yapıldı

İşletmelerde İletişim ve Bölgesel Rekabet Edebilirlik konferansını gerçekleştirdik.

ATSO ile Kadınlar Hep İleri» projesiyle kadınlarımıza yönelik girişimcilik, yönetim organizasyon, insan kaynakları yönetimi, pazarlama ve satış konularında kurslar açtık

ATSO’dan Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirlere İstihdam Seferberliği ve Teşvik Paketleri anlatıldı

ATSO kurumsal swot analizi ve geliştirme önerileri çalışması yapıldı

Turizm Çalıştayında Turizm Sektörünün Sorunları Tartışıldı, Ardahan’ın değerleri anlatıldı

Coğrafi İşaretler Çalıştayı

Şehir Ödülleri 2020

Dr. Arzu Kılıç Anısına Girişimcilik ve İnovasyon Eğitimi Verildi

Kaz Çalıştayı

Projelerimiz

ATSO Elektronik Belge Yönetim Sistemine Geçiyor

Ardahan Ticaret Ve Sanayi Odası Dijital Dünyaya Ayak Uyduruyor

Ardahan Turizmi Dijitaleşiyor

Cancur Eriğinin Ayırt Edici Önemli Özelliklerinin Belirlenmesi Ve Coğrafi İşaret Alınması

Ardahan Ticaret Ve Sanayi Odası Akreditasyon Yönetimi İle Kurumsal Kapasitesini Geliştiriyor

Atso'nun Akreditasyon Sürecinin Başlatılması

Ardahan'da Özel Okul Kurulması Fizibilitesi

Posof Elmasına Coğrafi İşaret Alınması

Ardahan İli Kültürel Yemekleri

ATSO Elektronik Belge Yönetim Sistemine Geçiyor

Ardahan Ticaret Ve Sanayi Odası Dijital Dünyaya Ayak Uyduruyor

Ardahan Turizmi Dijitaleşiyor

Ardahan Ticaret Odası Olarak Coğrafi İşaretli Ürün Araştırma Projelerimiz

Posof Elmasına Coğrafi İşaret Alınması

Posof Fasulyesine Coğrafi İşaret Alınması

Ardahan Kaz Eti Coğrafi İşaret Alınması

Damal Bebeği Geliştirme Çalışması

Cancur Eriğinin Ayırt Edici Önemli Özelliklerinin Belirlenmesi Ve Coğrafi İşaret Alınması

Kavılca Buğdayı Coğrafi İşaret Tescil Süreci

Hanak Tel Peyniri Coğrafi İşaret Tescil Süreci

Kura'nın Bereketi: Ardahan'ın Yerel Peynirleri Kadınların Elinde Yeniden Hayat Buluyor

Basılı Yayınlarımız

Ardahan’ın sosyo kültürel birikimini, tarihini, değerlerini gelecek kuşaklara aktarmayı misyon edindik bu kapsamda 100. yıl onuruna değerleri eserlerin yayınlanmasına vesile olduk..

Ardahan Turizm Rehberi

“Ardahan Turizm Potansiyellerini Tanıtıyor ve Markalaştırıyor” projesiyle başvuran Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası, proje kapsamında Ardahan Turizm Rehberi kitapçığı hazırladı. Türkçe ve İngilizce yayınlanan kent rehberi kitapçığında, kentin tarihi, turistik ve kültürel mirası tanıtılıyor

 

Coğrafi İşaret Potansiyeli Ardahan

Ardahan, kendine özgü doğal yapısı ve kültürel zenginliği ile Kuzeydoğu Anadolu'nun saklı kalmış mücevher şehridir. Bu değeri ortaya çıkarmak, bu zenginliğe sahip çıkmak, gelecek kuşaklara aktarabilmek ve ulusal, uluslararası alanlarda ekonomik değer yaratmak istiyoruz. Ardahan'ın sahip olduğu değerlere sahip çıkmanın yolu tanınırlıktan geçmektedir. Bu tanınırlığı sağlamanın ya da bir ürünü belirli bir yöreye, kente veya bölgeye ispat etmenin en kolay yolu coğrafi işaret tescili ile mümkündür. Yöresel değerlerimizi ancak tescille koruyup gelecek nesillere aktarabiliriz.

Ardahan Değerlemeleri Kitap Serisi

Ardahan Değerlemeleri serisi, Ardahan’ın sosyal, ekonomik kültürel ve siyasi yöndeki birikimlerini dikkate alarak hazırlanmış, ilimiz için önemli bir değerdir. Serhat Şehrimizin her bir öğesi, araştırmacılar açısından bir veri kaynağı olarak ele alınmıştır. 

Bir Zamanlar Ardahan

Ardahan’ın geçmişine dair fotoğrafları, gerçeklikle kurduğu bağ sayesinde güçlü bir etki yaratacak ve bu etki, Ardahan halkının toplumsal belleğinin oluşumunda, geçmişinin hatırlanmasında önemli bir rol oynayacaktır.

Her an gözün görebileceğinden, kulağın duyabileceğinden fazlası var bu fotoğraflarda. Mazide kalmış ve bir daha asla olmayacak anılar canlanacak Ardahanlıların ve Ardahan’a yolu düşen herkesin belleğinde.

Prof Dr.Fahrettin Kırzıoğlu

Engin bilgisi ve hafızasıyla  Kars ve çevresi başta olmak üzere Türk tarihi ve kültürü üzerine kıymetli araştırmalar yapan, aynı zamanda da Ardahan ile ilgili Türk matbuatında ilk bilimsel çalışmaları yapan kıymetli tarihçi bilim insanı Prof Dr.Fahrettin Kırzıoğlu  bölgemiz ve ülkemiz adına  önemli bir isim olmuştur.   

Bu coğrafyada tarihten ders alarak aynı hataların tekrarlanmaması ve bu sürece bizleri getiren isimsiz kahramanların rolü inkar edilmez ve bu kahramanlara sahip çıkmak fikirlerini yeni kuşaklara aktarmak bizim görevimizdir.

Geleceğimizin güçlü temellere oturtulması, gençlerimizin, çocuklarımızın memleket bilincinin oluşması,  tarihimizde ve hafızamızda mevcuttur. Bu hafızayı canlı tutmak tarihçilerimizin görevi olmakla birlikte bu dünyadan göçüp giden tarihçilerimizin hafızasını aktarmayı Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası olarak bir borç bildik.

Ardahan Masalları

“Masallar bizi ejderhalara inandırmaz, bize ejderhalar kadar güçlü olan kötülerin bile yenilebileceğini gösterir.” Bu yüzden de masallar, geçmişten günümüze, küçükten büyüğe, hâlâ her kültürde önemini korumaya devam etmektedir. Ardahan masallarının yer aldığı bu kitabın, gelecek kuşaklara kültür aktarımında köprü olması açısından son derece faydalı olacağını düşünüyorum.

Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Olarak Neler Yaptık?

Göreve geldiğimiz ilk günden beri; ilimizin sorunlarını değişik platformlarda TOBB Başkanımıza,  Cumhurbaşkanımıza, bakanlarımıza ve iş adamlarımıza aktardık.

Ardahan ilimizin gelişmesi için üyelerimizin desteği ile birçok çalışma gerçekleştirdik.

TOBB’un desteği ile 16 Derslikli Okul Projesi

TOBB’un organizasyon yapısında ilk kez Ardahanlı bir başkan görev yaptı

TOBB bünyesinde Dilekleri İnceleme Komisyon Başkanlığı’na ilk kez Ardahanlı başkanlık yapmıştır. İlimizin sorunları TOBB Başkanımıza, Cumhurbaşkanımıza, Bakanlarımıza ve Milletvekillerimize iletilmiştir.

Gürcistan ile ekonomik ve ticari ilişkilerimiz hız kesmeden devam ediyor

ARDAHAN TSO ve Ardahanlı İş Adamları Tiflis’te Türkiye-Gürcistan İş Formu’na Katıldı

ATSO, Gürcistan’ın Samtske-Javakheti Bölgesine Ziyaret

ATSO ile ACARA Ticaret ve Sanayi Odası Kardeşlik Protokolü İmzaladı

Damal bebeği Tifliste Türk ve Gürcü Geleneksel Bez bebekleri sergisinde

Belarus Büyükelçisi’nden ATSO’ya ziyaret

Ardahan TSO’dan Moldova İş Gezisi

Sayısal Takograf Araştırma ve Uygulama Merkezini İlimizde Kurduk
Şoför ve nakliyecilerimiz Kars ve Erzurum’a gitmeden işlemlerini ilimizde yapma imkanına sahip oldular.

TOBB’un Desteği ile Çıldır- Aktaş Gümrük Kapımızı Hizmete Sunduk

Odamızın yeni logosunu üyelerimizle birlikte belirledik.

İlimizin Ekonomik Değerlerini Duyurmaya ve Yatırımcılara Fırsat Yaratmak Amacıyla «Örnek Kaz Çiftliği Tip Projeleri» projesinin sunarak kaz çiftliği kurmak isteyen yatırımcılara  teknik destek sağladık 

Süt Üreticilerimizin Vizyonunu Geliştirmek İçin Üyelerimizle Birlikte İZMİR- TİRE’ye gittik. 

İlimizin Nitelikli Eleman İhtiyacını Gidermek için projeler sunduk

SODES , «Benim Aşım» Projesi ile

Çağrı Merkezi Elemanı Kursuna 110 kişi

Garson Komi kursuna 24 kişi

Kuaförlük kursuna 14 kişi

Muhasebe Kursuna 25 kişi Bilgisayar işletmenliği kursuna  12 kişi katılarak sertifika aldı

İlimizin Bugününe ve Yarınına Katkı Sunacak Eğitimler Verdik

Üyelerimize ve Halkımıza yönelik

Dış ticaret,

İş sağlığı ve güvenliği,

Kamu İhale Kanunu,

Hibe ve Devlet Destekleri ve

Girişimcilik Eğitimi verdik

Ardahan’ın Yöresel Ürün ve Yemekleri Fox Tv’de tanıtıldı

Cazibe Merkezleri Tanıtımı yapıldı

ATSO’dan 100. yıl anısına pul

Ardahan TSO ile Kocaeli TO Arasında Kardeş Oda Protokolü Hazırlandı

Çıldır- Aktaş Geçiş Belgesi Ofisi açıldı

Ziraat Bankası ve Halk Bankası ile Finansman Desteği Protokolü

Ardahan Ekonomisi İçin Girişimlerimiz

Sınır Ticareti

Lojistik Merkezi

Havaalanı

Bedelsiz ihracat

Ardahan Meraları ve Hayvancılık

Koranavirus Süreci Faaliyetlerimiz

Türkiye Gürcistan Ekonomik İşbirliği

Ardahan’ın Geleceği İçin Hedeflerimiz

Ekonomik açıdan kişi başı geliri artırmaya dönük düşük katma değer yaratan üretimden yüksek katma değer yaratan alanlara doğru bir geçiş olmasını hedefliyoruz.

Ardahan’ın temel problemlerinin çözümünde girişimciliği desteklemek ve teşvik etmek yatırımların canlanması için gereklidir. Diğer taraftan kurumsal yapılar ve sosyal sermayenin güçlendirilmesi bu bağlamda önemlidir. Oda olarak bugüne kadar beşeri sermaye gelişimine önem verdik ve devam edeceğiz

Ardahan’ın zengin kültürel değerlerini tanıtarak turizmin canlanmasını ve kentimize ulusal ve uluslararası düzeyde turist çekebilmek hedeflerimiz arasında yer almaktadır.

Ardahan’ın kalkınma hamlesi için atılması gereken adımlar nelerdir?

Ardahan’da nüfusun sağlıklı bir biçimde büyümesi için ilin cazibesini artıracak, dışarıya göçü azaltıp Ardahan’a göçü artışını sağlayan bir kent dokusunu yaratmak yapılacak en önemli eylemlerin başında gelmektedir. Kentin gelişiminde turizmin lokomotif olacağı dikkate alındığında kent alt yapısının, mimari dokusunun ve sosyal kültürel yaşamında zenginleştirilmesi önem taşımaktadır.

Ulaşım alt yapısının güçlendirilmesi, hem turizm açısından hem de ilde üretilen ürünlerin düşük maliyetle pazarlanmasında önem taşımaktadır. Kars tren yolundan Ardahan için bağlantı kurulması ilin ekonomisine ivme kazandıracaktır.

Gelişme potansiyeli yüksek görülen alanların tanıtım, pazarlama, eğitim, finans, marka yaratma süreçlerinde faaliyet gösteren firmalara ve bu alanda desteğe ihtiyaç duyulmaktadır.

Ardahan’ın eksikliklerini giderebilmesi ve çözüm yolları üretme noktasında ihtiyaçların karşılanabilmesi için iyi tasarlanmış ve STK’lar tarafından desteklenen ile ait bölgesel planlar önem taşımaktadır. Yerel aktörler arasında ilişkileri geliştirecek bir ortama ihtiyaç duyulmaktadır.

Ardahan’ın gelişiminde tarım önemli olmaya devam edecektir. Tarım sektöründe, katma değeri artıracak, tarım sanayi işbirliğini geliştirecek ve tarımda markalaşmayı mümkün kılacak bir perspektifle yaklaşılması gerekiyor. Bu kapsamda tarımda verimliliği artıracak dinamiklerin bir an önce hayata geçirilmesi gerekiyor. Tarımda ihtisas organize sanayi bölgesi iyi bir adım olabilir. Sınır kenti olmamız ve iki sınır kapımız olması önemli bir fırsat ve buna yönelik katma değer yaratacağımız ürünlerimizin komşu ülkelere pazarlanmasında stratejiler geliştirilebilir

ARDAHAN TİCARET ODASI OLARAK TARIM SEKTÖRÜ VE ALT KOLLARININ GELİŞİMİNDE ATTIĞINIZ SOMUT ADIMLARIMIZ

Ardahan ilinde kaz üreticilerinin bilgi ve bilinç düzeyinin artırılması, üretici örgütlerine olan güvenin tesis edilmesi, kaz üreticilerin sorunlarına çözüm üretilmesi amacıyla Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası olarak Kaz Üreticileri Birliği kurulması yönünde adım atmak istiyoruz.

Tarım sektöründe ve kaz üreticiliği özelinde son yıllarda girdi maliyetlerinin artışına bağlı olarak üreticiler zorluk yaşamakta ve birçok üreticinin bu faaliyeti ticari olmaktan ziyade kendine yeter düzeyde yetiştirdiği gözlenmektedir. Kurulması düşünülen üretici birliği ile girdi temini konusundaki problemleri aşmak, katma değeri çok yüksek olan kaz eti ve kaz ürünlerinin (kaz tüyü, kaz ciğeri, kaz yumurtası, kaz yağı vb) hak ettiği ulusal ve uluslararası pazarlarda yer almasını sağlamaktır. Bu kapsamda gençlerin, girişimcilerin kaz üretimine yönelik ilgilerinin artması hedeflerimiz arasında yer almaktadır.

Gelecekteki Ardahan hayalimiz

Refah düzeyi yüksek, yaz ve kış turizminde bilinen bir şehir olması ve tarımsal ürünlerde ulusal ve uluslararası piyasalarda hak ettiği yeri görmesi. Tüm hayallerimiz gerçekleşirken de Ardahanımızın doğallığını koruyabilmemiz.