BAŞKAN ÇERKEZ '' HER İŞİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ ''

BAŞKAN ÇERKEZ

Ardahan Dernekler Federasyonu (ARDAFED) Genel Başkanı...

      Merkezi İstanbul Şişli’de bulunan Ardahan Dernekler Federasyonu (ARDAFED) Genel Başkanı Orhan Çerkez ve Yönetim Kurlu Üyeleri, Ardahan’da yerel ve ulusal basın mensuplarının katılımıyla kahvaltılı toplantı da bir araya geldi.  

         Ardahan Kalesi’nin üstünde Nesrin ve Serhat Arslangörür çiftin yeni açtığı Agara Cafe’de ARDAFED, Ardahan’ın sorunlarını masaya yatırdı.

       Ardahan Dernekler Federasyonu’nun toplantısına, ARDAFED Genel başkanı Orhan Çerkez, Baş danışman Mustafa Küpeli, başkan vekili Engin Demirkuş, yönetim kurulu üyesi Gökcan Avşarlı, yönetim kurulu üyesi Sönmez Küpeli, ARDAFED denetleme kurulu başkanı Şemsettin Şenel, Göleli iş adamı Canip Kara katıldı.

ARDAFED’TEN MURAT GÖKDEMİR’E TAM DESTEK

         Serhat Ardahanspor’a Başkan adaylığını açıklayan Ardahan Dernekler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi iş adamı ve sanatçı Murat Gökdemir’e başarılar dileyen ARDAFED Başkanı Orhan Çerkez, “Murat kardeşime başarılar diliyorum. Sayın Gökdemir çok önemli bir cesaret örneği ortaya koyarak adım attı ve adaylığını açıkladı. Bu iş gönül işi, bu zor günde Serhat Ardahanspor’a sahip çıkması hepimizi onurlandırmıştır. ARDAFED olarak Sayın Gökdemir’in aldığı kararın destekçisiyiz. İnşallah Serhat Ardahanspor’un 3. Lige çıkmasına katkı sunacaktır ve başarılı olacağına inancımız tamdır. Biz elimizde ne geliyorsa her türlü destek ve gayreti sunacağız” dedi.

SORUNLARI TAKİP EDECEĞİZ, YETKİLİLERLE İSTİŞARE YAPACAĞIZ

        Ardahan’ın sorunlarını yerinde görmek için Posof Türkgözü Sınır Kapısı, Posof Ilgar Tüneli, Hanak, Damal, Posof ve Çıldır ilçesine Doğalgaz verilmesi, Çıldır Gölü’nün turizme kavuşturulması, Aşıkşenlik Tüneli’nin durumu, Çıldır Devlet Hastanesinin akıbeti,  Çıldır Aktaş Sınır Kapısı’nın işleyişi ve var olan mevcut yatırımların tamamlanması için incelemeler yaptığını aktaran Başkan Çerkez, sorunların takipçisi olacaklarını söyledi.

SINIR TİCARETİ OLMAZSA OLMAZIMIZDIR

        Ardahan’ın çevre illerin ve siyasilerin baskısı altında nefes alamaz duruma geldiğini gözlemlediklerini aktaran Başkan Çerkez, özellikle sınır kapılarında tır trafiğinin engellenmesi yönünde bir takım iddiaların olduğunu, bu işe dur diyeceklerini ve artık ellerini taşın altına koyacaklarını belirtti.

         Ardahan Dernekler Federasyonu olarak Kocaeli’nden sonra Ardahan’da da temsilcilik açtıklarını açıklayan Başkan Çerkez, “Ardahan'ın sorunlarını güçlerimizi birleştirirsek çözebiliriz. Ardahan’da göçün durması, Aktaş ve Türkgözü sınır kapılarında ticareti arttırarak yapılmasından geçer. İki sınır kapımız var ikisinde de istediğimiz ölçüde sınır ticareti yapılmıyor. Türkgözü sınır kapısında sınır ticaretinin büyümesi için Ilgar dağı tünelinin açılması ile ancak gerçekleşebilir. Fakat ılgar dağı tüneli 3 yıldır 350 metre ilerleme kaydetmiş. Müteahhit firma yetkilileri ile görüştüm. Yılda 190 metre yapılacağı konusunda anlaşma yapılmış. Bu demek oluyor ki ılgar dağı tüneli 25 yıl sonra ancak açılabilecek. Karadeniz’de denizi doldurup havaalanı yaptılar. Onun binde birini buraya harcasalar bu tünel iki yılda açılır” dedi.

SİYASİ HESABIMIZ YOK, HER KES ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMALI

          Ardahan programı kapsamında Ardahan Merkez, Damal, Hanak, Göle, Çıldır, Posof ve Köprülü’de bir dizi ziyaret ve incelemeler yaptıklarını açıklayan Çerkez, Ardahan’ın mevcut sorunlarının çözülmediğini, siyaset ayrımı yapmadan sorunları dile getireceklerini ve bu konuda tüm yetkililerden ciddiyet ve samimiyet beklediklerini söyledi.

ARDAHAN’IN SORUNLARI İÇİN ÇALIŞTAY DÜZENLEYECEĞİZ

         Ardahan Dernekler Federasyonu (ARDAFED) Genel Başkanı Orhan Çerkez, sözlerini şöyle sürdürdü: “ARDAFED olarak yönetimi devraldıktan sonra Ardahan ilimize çok önemli hizmetler yaptık. Bunların içinde beş tane kütüphane yaptık. Önemli sinema yönetmenlerini Ardahan’a getirerek sine günleri etkinliği düzenledik. 100 adet satranç takımı ve 300 adet kışlık giysi yardımı yaptık. İstanbul Maltepe etkinlik alanında Ardahan Tanıtım Günleri yaptık. Bu etkinlik alanında Ardahan’ın bütün değerleri ve organik ürünlerinin tanıtımını yaptık. Ardahan’ın tüm sorunlarının masaya yatırılacağı bir çalıştay yapacağız. Federasyon yöneticileri olarak Ardahan ve ilçelerinde yapılan tüm festivallere destekte bulunduk.  Ardahan sorunlarını yerinde tespit ve takip etmek için bütün Ardahanlılar ile el ele verip alt yapısını oluşturmak için ilimize ARDAFED şubemizi açtık. Ardahan’ın sorunlarını çözmek için siyasi ayrım yapmadan herkesle çalışma yapacağız.”

GAZETECİLERE SAHİP ÇIKILMALI VE DESTEKLENMELİ
 
        ARDAFED Başdanışmanı Gazeteci Mustafa Küpeli ise, Ardahan’ın sorunlarının çözümü konusunda özellikle basına büyük görev düştüğünü belirtti. Küpeli: “Ardahan’da gazetecilere sahip çıkılmalı, özellikle yerel basın kentin hafızasıdır. Gazeteciler sorunları dile getirmeli, yetkililerde sorunları çözmelidir. Gazeteci haber yaptı diye ötekileştirilmemeli aksine sahip çıkılmalıdır” dedi.

        Gazetecilerin sorunlarını da yanıtlayan Başkan Çerkez ve ARDAFED Yönetim Kurulu Üyeleri, sorunları İstanbul’da değil, Ardahan’da çözeceklerini sözlerine ekledi.