BAŞKAN KÖKSOY "TEK AĞAÇ ZAYİ OLMAYACAK"

BAŞKAN KÖKSOY

Ardahan Belediye Başkanı...

     Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, kapalı otopark nedeniyle Milli Egemenlik Parkı´ndaki bazı ağaçların sökülmesini eleştirenlere "Tek ağaç zayi olmayacak" sözü verdi.

      Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Milli Egemenlik parkı yanında bulunan eski 23 Şubat İlköğretim Okulu, eski belediye otelini yıktıklarını bu alana kapalı otopark yapmayı vatandaşlarla kararlaştırdıklarını bildirdi. Çok ihtiyaç bulunmasına rağmen belediyeye ait yeni hizmet binasının burada yapılmasından vazgeçildiğine dikkati çeken Faruk Köksoy, şunları söyledi:
     "Her geçen gün araç sayısının arttığı da düşünüldüğünde bu bölgede otopark ihtiyacının zarureti açıktır. Buradaki ağaçların, fidanların da asla kesilmesi ve  zayi edilmesi söz konusu değildir. Bu ağaçlar  hassas teknik yöntem ve gayretle sökülerek, yeteri kadar ağacı bulunmayan Devlet Hastanemizin bahçesine dikilmiştir.  Milli Egemenlik parkındaki ağaçların tek bir dalına zarar verilmesi düşünülemez.Belediyemizce her yıl şehir peyzajına uygun boylu, mavi Ladin, huş, sarıçam , Leylak, top Karaağaç fidanları dikmektedir. Bu yıl 150 bin adet  fidan dikimi gerçekleştirilecektir. bu yılın Ekim ayında bitirilmesi planlanan yeraltı otoparkı inşaatı tamamlandıktan sonra otoparkın üstüne Milli Egemenlik parkımızla uyumlu peyzaj düzenlemesi yapılacaktır dedi.