BAŞKAN DEMİRCİ SEÇİM ÖNCESİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU

BAŞKAN DEMİRCİ SEÇİM ÖNCESİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU

ATSO Başkanı Çetin Demirci...

ATSO Başkanı Çetin Demirci: ´Sizin zorladığınız kapıyı açmak için kapıyı da içerden birinin bastırmaması lazım´ dedi.

Ardahan Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Çetin Demirci, oda olarak gerçekleştirecekleri projeler ve yaklaşan seçimle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

ATSO´DA, 5 YILDIZLI HİZMET DÖNEMİ

Cazibe Merkezi programına başvuru süresinin 31.12.2020´ye uzatıldığını belirten Demirci, Sınır Ticaret Merkezi, ATSO seçimi, havaalanı ve kurum çalışmaları hakkında Ardahan Basın Yayın Reklam Radyo Televizyon adlı şirketimiz bünyesinde yayın yapan 23 Şubat Gazetesine değerlendirmelerde bulundu.

Seçimlerin ardından Haziran ayında Uluslararası Peynircilik Fuarı düzenleyeceklerini belirten ATSO Başkanı Demirci, ?Uluslararası yerel ve coğrafi peynirciler fuarı tertip edeceğiz. Ardahan´ımızda peynir üreticiliği yapan bütün peynir üreticilerimizin fikrini aldık. Haziran´ın 3. haftasında Uluslararası bir fuar yapacağız. Ardahan kaşar ve peynirini tün dünyaya tanıtmak için bu tür organizasyonlara daha fazla ihtiyacımız var. Bu fuara Gürcistan, Ukrayna, İran ve Rusya´dan da katılım sağlanacak? dedi.

SEÇİMLER 1 NİSAN´DA

Yaklaşan ATSO Başkanlığı seçimleri öncesi bilgiler veren Başkan Demirci, ?Seçim takvimimiz geçen hafta itibariyle onaylandı. 1 Nisan´da Ardahan Ticaret Odası seçimleri odamız toplantı salonunda yapılacaktır. Parlamento seçimleri gibidir bizdeki seçimler. Önce parlamenter olacaksın ki sonra Hükümeti kurma görevini alasın. Yaklaşık 800 üyemiz bulunuyor, 600´e yakın bir oyun kullanılacağı seçimde 5 Meslek gurubu var? ifadesini kullandı.

ARDAHAN´DA YAŞAMAYA KARAR VERMİŞİZ

1 Nisan 2018´de yapılacak Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlık seçimine ikinci kez aday olan mevcut Başkan Çetin Demirci, sözlerini şöyle sürdürdü:

?Heyecanlı ve genç bir yönetim oluşturduk. Ardahan´ın sorunlarını bilen, kendi alanlarında başarılı ve duyarlı ekibimizle üyelerimizi ziyaret edip çalışmalar hakkında bilgilendiriyoruz. Biz Ardahan´da yaşamaya karar veren ve Ardahan dışında başka bir yeri düşünmeyen bir anlayışa sahibiz. Üyelerimizin ne istediğini çok iyi biliyor ve onların taleplerine göre gece gündüz demeden çalışıyoruz. Bir ayağımız Ankara´da diğer ayağımız sınır ili olan Ardahan´ın gelişmesi için sürekli proje üretiyoruz. Ben zaten esnaf çocuğuyum. Tabii ticaretin ne olduğunu da iyi biliyorum. Tacir ticaretçi ne yapar, Ardahan da ne bekler, Ardahan için ne ister, süreç içerisinde de sorun çözmek anlamında katkı sunmaya çalıştık. Odanın profilini belli bir noktaya getirdik. Bazı şeyler vardır elimizi zayıflatan. Odanın geçmişten gelen borçları vardı. Önceki yönetim bina yaptı kendilerine teşekkür ediyoruz Ardahan ve üyelerimiz adına. Onlara bir sözümüz yok ancak şu anda önümüzü görecek rahatlığa sahibiz. Onun için de girişimlerde bulunduk. Odalar ve Borsalar Birliği´nde Akredite süreci başlattık. Odanın hizmet kalitesini beş yıldıza çıkarttık. Yani bundan sonra sonraki süreçte Odamız personelleri eğitim alacak. Daha sonrasında makine ve ekipman desteği gelecek. Kalkınma Ajansı bize bu konuda bir destek sağladı. Onunla ilgili önümüzdeki hafta bize eğitim verecekler ve bir protokol imzalayacağız.?

ARDAHAN FUAR KENTİ OLACAK

Ardahan Ticaret Odası bundan sonra daha kalıcı işler yapacak diyen ATSO Başkanı Demirci:

?Ardahan´da bundan sonra fuarlar başlayacak.  Birincisi ikincisi ve üçüncüsü olarak devam edecek. Tabii aynı zamanda bilimsel altyapısı olan çalışmalarda olacak. Oturumlar, Paneller düzenlenecek. Peynir tanıtımları için stantlar açılacak Yani peynir üreticileri de gelecek, Peynir pazarlamacıları da gelecek. Yani Ardahan´ı mızı artık dünyaya açacağız. Başka şansımız da yok çaremiz de yok. Ardahan Orta Asya´nın kapısında duruyor, ilimizin stratejik konumu ortadadır, çalışmalarımızı sınır kapılarına yönelik dizayn ediyoruz? diye konuştu.

BAŞBAKAN YILDIRIM ARDAHAN´A SÖZ VERDİ

Sınır ticaretinin gelişmesi adına ATSO´nun ne gibi projeleri var sorusuna ise Başkan Demirci şöyle yanıt verdi: ?Sizin zorladığınız kapıyı açmak için kapıyı da içerden birinin bastırmaması lazım. Doğal olarak birlikte hareket etmek lazım. Bazı süreçleri siz tayin edemiyorsunuz. Mesela Sınır ticaret merkezi açılması ile ilgili söz aldık ama  süreç hala devam ediyor.  Sayın Başbakanımızın bize verdiği sözü burada açıkladık. Sürekli takip ediyoruz. Sayın Bakanımız artık beni o kadar yakından tanıyor ki adımla hitap ediyor. Sağ olsun Milletvekilimiz Orhan Atalay´da bu sürecin içerisinde ve Sınır Ticaret Merkezi´nin açılması için yoğun bir çalışma gerçekleştiriyor.

ARDAHAN PİLOT BÖLGE SEÇİLDİ

Sınır Ticaret Merkezi konusunda Ardahan pilot bölge seçildi. Ama mevcut yönergelere göre Sınır Ticaret Merkezleri çok efektif değil. O yüzden bizim önerimiz de şöyle, Serbest ticaret ile sınır ticaretinin arasında melez bir ayrıcalık istedik. Ardahan Cazibe Merkezi alanına getirecek bir önerimiz de oldu. Burada bakanlık grupları ile toplantılar gerçekleştirdik. Sınır ticareti yapacağımız iki ve hatta üçüncü demiryolu hattımızda beraber 3 kapımız var. Bu üç kapının açıldığı tek bir ülke var Gürcistan. Yani Gürcistan geçiş ülkesi, bunu dikkate alarak geçiş ülkesi çok fazla üretim yapmıyor. Onu da görmeye gittik. Yani hepsini adım adım görmek zorundasınız. Karşı taraf ne üretiyor bilmek zorundasınız. Gürcistan´dan elma almak istiyorum ama Gürcistan bize elma satmak istiyor mu? Karşı tarafın görüşünü almak ve neler yapılabilecek diye Gürcistan´a bir çıkarma yaptık. Sayın Valimiz Mehmet Emin Bilmez Başkanlığında gerçekleştirdiğimiz ziyarette fikir alış verişinde bulunduk. Üyelerimizle birlikte Gürcüstan´da neler yapabilir, ithalata ve ihracat konusunda önemli bilgilendirmelerde bulundular. Uluslar arası ticaret konusunda birçok bakanlık devrede, Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sınır Ticaret Merkezi konusunda bizi sürekli bilgilendiriyor? şeklinde konuştu.

HAVAALANI ARDAHAN´A YAPILMASI ŞARTTIR

Ardahan Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Başkanı ve Ziraatçı Prof. Dr. Şeref Kılıç´ın Ardahan´a Havalimanı yapılırsa Ardahan Ovası´nın tarım ve hayvancılık alanında olumsuz etkileneceğini ve hatta bu projenin gelecek kuşaklara yapılacak en büyük ihanettir açıklamasına da cevap Başkan Demirci: ?Yani bilim adamıdır. Kişisel görüşüdür ve saygı duymak lazım. Benim gibi düşünmeye bilir ancak saygı duyuyorum. Ben Havaalanı yapılmasını istiyorum. Hatta Havaalanı yapılması ile ilgili kampanya başlatmış bir kurumun başkanıyım. Bilim adamı bakışıyla bizim bakış açımız çok farklı olması gayet doğal. Çünkü Şeref Hoca ziraatçı O da konuya öyle bakıyor. Tabii o da kendi alanından bakıyor. Bizde kendi alanımızda bakıyoruz. Önemli olan sonuçta yapılan şeyin ne olduğu. Mesela ben her zaman söylüyorum. Kavga ile bir şey çözülmüyor. Ancak konuşarak çözebiliriz hatırlarsanız işte geçmişte de görüldü. Kurumlar arasında sürtüşmeler ne oldu her zaman biz kaybettik. O yüzden çözüm noktasında üstelik de Ardahan´ın bu kadar küçük olmasını avantaja çevireceğiz. Birbirimize kolay ulaşabileceğimiz bir yerdeyiz. O yüzden saygı çerçevesi içerisinde birbirimize olan güvenimizi sarsmadan birlik beraberlik içinde çalışmamız gerekmektedir? ifadesini kullandı.

İŞADAMLARINA YATIRIM ÇAĞRISI

İş adamları ve yatırımcıların Ardahan´a gelmesini istiyoruz diyen Demirci, sözlerini şöyle noktaladı:

 ?Ardahan´a gelecek olan iş adamlarımıza kaz yemeğini biz yedirelim. Ardahan´dan metropollere bizim gitmemize gerek yoktur. Geçtiğimiz ay Ardahan´a gelen 20 iş adamı ile bir araya gelip yatırım konusunda fikir alışverişinde bulunduk. Ardahan´ın en büyük sorunu göçtür. Göçü engellemek için özel sektörün yatırım yapması için çağrıda bulunuyoruz.  Devletin eliyle ticaret yapılmıyor. Bunu hepimiz biliyoruz. Yapınca ne olduğunu da görüyoruz. Cazibe Merkezi Programının yöntemi değişti. Onu da Ekonomi Bakanlığı´na devretti. Yani Cazibe Merkezi programına başvuru süresi 31.12.2020 ye kadar uzatıldı. Bu başvurular Ekonomi Bakanlığı´na yapılacak ve sürenin uzatıldığında dair yeni yönetmenlik yayınlandı.?