BAŞKAN AZİZOĞLU´NDAN KURTULUŞ MESAJI

BAŞKAN AZİZOĞLU´NDAN KURTULUŞ MESAJI

Güzel Çıldır´ımız...

Güzel Çıldır´ımız, tarih içerisinde hep acılar, zulümler ve yokluklar yaşamıştır. Geçtiğimiz yüzyılda, Türk Milletinin üzerine bir karabasan gibi çöken işgal günleri ve muhacirlik dönemleri de, Çıldır insanı için acı dolu geçen yılları beraberinde getirmiştir. Ermeni işbirlikçiler ile birlikte hareket eden Rus kuvvetlerinin , Çıldır ve havalisinde yaptıkları zulüm ve katliamlar, yüzü yokluk ve biçarelik sebebi ile zor gülen insanımızı yok olma tehlikesi ile karşı karşıya bırakmıştır. Çıldır halkı bu toprakları terk etmek yada bu topraklarda canından olmak gibi her ikisi de kabul edilemez mecburiyetlerle baş başa bırakmıştır.

     Ancak tarih bize şunu haykırıyor. "BİZİ ÖLDÜRMEYEN HER DARBE BİZİ DAHA DA GÜÇLENDİRMİŞTİR. BU MİLLETİ TOP YEKÜN YOK EDEMEYEN HER ÇABA, ZALİMİN KARŞISINA DAHA DA KILICI KESKİN BİR TÜRK MİLLETİ ÇIKARMIŞTIR."
    Tarih yazmayı gelenek haline getiren milletimiz, 1918 yılında başlatılan mücadele ile güzel Çıldır´ımıza tekrar bağımsızlığını kazandırmıştır.
    Burada, aziz şehitlerimize de seslenmek istiyorum. Biliyorum, sesimi duyuyorsunuz. Büyük Türk Milleti´nin her neferinin, kutsal değerleri uğruna bütün varlığını feda etmeye hazır olduğunun aleme haykırılışını ve dünyanın hafızasına nakşedilişini, insanlığın en yüksek mertebesine ulaşmış siz, şehitlerimize borçluyuz.
    Bu vesile ile Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu ve Kurtuluş Savaşımızın Baş Komutanı Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarının, bedelini bin yıl sonra bir kere daha kanınızla ödeyerek bu toprakları vatan kılan ölümsüz şehitlerimizin önünde saygıyla ve minnetle eğiliyorum. Ruhunuz şad olsun.

Yakupğ AZİZOĞLU

Çıldır Belediye Başkanı