BARAJ ŞANTİYELERİ CAN ALIYOR

BARAJ ŞANTİYELERİ CAN ALIYOR

Kotanlı barajı da can almaya başladı...

   Baraj şantiyelerindeki tedbirsizliklerin faturasını işçiler canıyla ödüyor.

   Kayabeyi barajında iş makinası operatörünün dikkatsizliği sonucu telsiz görevlisini ezerek ölmesine sebep olmuştu. İşçi ölümlerine bir yeniside Kotanlı barajında yaşandı.

    Alınan bilgiye göre, yapımı süren Kotanlı Barajı`nda çalışan Umut Çiçekdağ (19), kalıp sökmeye çalışırken dengesini kaybederek düştü.

  Arkadaşlarının haber vermesi üzerine gelen 112 Acil Servis ekiplerince hastaneye götürülen Çiçekdağ, yolda yaşamını yitirdi.

   Kayabeyin`den sonra Kotanlı`da Can Almaya Başladı

    İlçemizde yapımı devam eden barajlar her geçen gün iş kazalarıyla gündeme gelmeye başladı. Kayabeyi barajında dikkatsizlik ve yeterince iş güvenliği tedbirleri almadan oluşturulan şantiye ortamında iki işçi acı bir şekilde hayatını kaybetmiş. Yerterince güvenlik önlemi alınmadan derme çatma kurulduğu idaa edilen şantiyelerde bir iş kazasıda Kotanlı köyünde yaşadı. Yüklenici firmalar şantiye alanlarını kurarken meraları gelişi güzel kullanarak tahrip etmelerinin yanı halkta tepkilere yol açarken işçi ölümlerininde meydana gelmesi bardağı taşıran son damla oldu. 

Çıldır Halkı Eyleme Yapmaya Hazırlanıyor

  İş kazaları sonucu ölümlerin olmasının ardından iyice tedirgin olan ilçe halkı " Barajlar bölgemize zarar vermektedir.  Gelişi güzel kurulan şantiyelerin meralara atıkların arasına bir de ölümler karıştı. Bu nasıl bir sorumsuzluktur. Milyon dolarlar kazanıyorlar işçilerin canı güvenliği için tedbir almıyorlar. yetkililer gerekli denetimleri yapmıyor demek ki. meralarımızın hali zaten ortada sesizi duyurmak için artık eylem yapacağız. Çıldır sahipsiz değildir. Kendi toprağımızda bize zulüm yaşatıyorlar" dediler.