BALIKÇILAR VİRA BİSMİLLAH DİYECEK

BALIKÇILAR VİRA BİSMİLLAH DİYECEK

15 Mayıs 2015 tarihinde ....

          15 Mayıs 2015 tarihinde başlayan balık avı yasağı bugün sona erdi.

           15 Mayıs 2015 tarihinde başlayan av yasağı yaklaşık 3 aylık aradan sonra sona erirken Çıldır, Aktaş, Arpaçay Baraj Gölü ve akarsularda balıkçılar oltalarını suya atabilecek.

           Amatör balıkçılar, 3 aylık yasağın sona ermesiyle Çıldır, Aktaş, Arpaçay Baraj Gölü, Aygır Gölü ve Kars Çayı´nda oltayla avlanmanın zevkini çıkaracak.

          Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü yetkilileri, ise hayvanların korunması için çeşitli tedbirler aldıklarını hatırlatarak 3 aylık olta ile avlanma yasağının sona erdiğini bildirdiler.

          Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü Yetkilileri, ?Göletlerde bayıltıcı, uyuşturucu ve öldürücü aletler ile balık tutmak yasaktır. Bu yasağa uymayan balıkçılar hakkında gerekli müeyyideler uygulanacak? dediler.

         Öte yandan Amatör balıkçılık belgesi olmayanların kesinlikle avlanamayacağını kaydeden yetkililer, vatandaşların kendilerine yardımcı olmalarını isteyerek, bu tedbirlerin balık neslinin tükenmemesi için olduğuna dikkat çektiler.