BAL FESTİVALİ RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

BAL FESTİVALİ RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

Ardahan Belediyesinin önünden katılımcıların yürüyüşüyle başlayan, daha sonra Kent Park’ta devam eden ve Rahvan at yarışmasıyla tamamlanan festivalin ilk gününün ardından, iki günde Bal festivali &C

      Ardahan Belediyesinin önünden katılımcıların yürüyüşüyle başlayan, daha sonra Kent Park’ta devam eden ve Rahvan at yarışmasıyla tamamlanan festivalin ilk gününün ardından, iki günde Bal festivali Çamlıçatak Mesire alanında devam etti.
     Mesire alanında ilk konuşmayı yapan Belediye Başkanı Faruk Köksoy; “Bugün burada hemşeri birlikteliğinin, hemşeri bilincinin ve birliğin, kardeşliğin atmosferi içinde Bal festivalini kutlamak üzere bir araya gelmiş bulunmaktayız. İl içinden köylerimizden, Hanak’tan, Damal’dan, Çıldır’dan Göle’den Posof’tan gelen, İstanbul’dan İzmir’den Bursa’dan ve 500 bin insanımızın yaşadığı metropol şehirlerden gelen festivalimize katılan herkese teşekkür ediyoruz. Festivaller birlik beraberliğe, ticarete, kültüre, sosyal yapıya çok önemli katkılar sunmaktadır bu sebeple bizlerde dün başlattığımız Festivalimize bugünde devam ediyoruz.  Ben özellikle,  Ardahan’ın dışında 500 binden fazla insanımızın olduğunu özellikle vurgulamak istiyorum. Çünkü bu insanlarımız 40 yıllık göç serüveni içinde ekonomik anlamda, beyin gücü anlamında, enerji sahibi genç insanımız anlamında, Ardahan için büyük bir kayıptı. Şimdi ise 500 bin insanımız, bürokraside, sanatta, basında ve iş dünyasında yer almış hemşerilerimiz batıda Ardahan’ın çok önemli bir gücü olma noktasındadır. Onun için festivallerimizi şenlendirmenizi ve irtibat kurmanızı tatil planlarınızı da buna göre yapmanızı istirham ediyorum.Mısır katliamlarını da kınayan Köksoy, Katliamlarda hayatını kaybeden insanlara Allahtan rahmet diliyorum dedi.
        Ayrıca Köksoy, Bal festivalinde, balın önemine ve Ardahan’ın bitki çeşitliğine değinerek, hemşerilerimizin şehrine sahip çıkmasını istedi ve işadamlarını yatırım yapmaya davet etti.
      Başkan Köksoy, Şehir içi şuan şantiye halindedir, görüntüde rahatsız eden hususlar var ancak bütün programlarımız ihalelerimiz bir ay sonra bitirilecektir. inşallah Ardahan’ın  inşaatlarının tesislerinin ve yollarının kaplamasının bitmesiyle çok iyi bir konuma gelecektir. Bugün Ardahan’a doğalgaz gelmiştir. Doğalgazında şehrimize gelmesi için destek veren Millet Vekillerimiz Orhan Atalay ve Ensar öğüte de teşekkür ediyorum. Doğal gazlı bir Ardahan sınıf atlamış bir Ardahan dır. Bu anlamda doğalgazlı bir şehrin yatırımcıya iyi bir mesaj verdiğini hatırlatmak istiyorum” dedi.
     AK Parti Milletvekili Orhan Atalay, “Hükümetimizin Ardahan’a yaptığı yatırımları saymayacağım çünkü herkes bunu görüyor. Geçmişte olmayan şimdi olan birçok şey sayabiliriz fakat bunlardan önce şunu söylemek istiyorum 10 yıl öncesine kadar birçok temel alanda devrim niteliğinde dönüşüm değişim yaşamıştır. Bu devrimi sizlerin güveni ve desteğiyle yaptık” dedi.
      Atalay, Aktaş sınır kapımız, Gümrük binalarının inşası, yollarımız, üniversitemiz, doğalgazıyla Ardahan da yaşamak daha güzel olacaktır doğalgazla daha temiz bir havaya kavuşacaktır Ardahan. Elbette ki memleketimizin sıkıntıları vardır. Beyin göçü olmuş sermaye gitmiş, genç nüfus gitmiş dolayısıyla mezarı bekleyen ihtiyarlara bırakılmış bir diyardı Ardahan.  ama eminim ki bu kadar güzel Ardahan’ımızın yarınları bilginin, paranın olduğu, genç nüfusun olduğu bir Ardahan haline gelecektir bundan şüphemiz yoktur.
     Ayrıca Atalay dış siyasete değinerek, Batı emperyalizmin imza attığı katliamları görüyoruz bu kirli senaryoları lanetliyorum Mısırlı kardeşlerimin direnişlerini selamlıyorum. Mısır halkı eninde sonunda milli iradesini kendi yönetimine geçecektir.
      Çözüm süreciyle ilgili, “Türkiye’nin barışa huzura, istikrara  ihtiyacı vardır. Birlik beraberlik içinde yaşayan ender topluluğuz. Bizim birlikte yaşayacağımız, her birimizin hak ve hürriyetini koruyacak bir anayasaya ihtiyacımız vardır. Bütün bunların yanında siyasi istikrara da ihtiyacımız vardır. Memleketimizin sorunlarını ve bütün sorunları çözmenin yolu budur. Muhalefet bu konuda üzerine düşeni yapmalıdır. Herkes bu ülkede insan odaklı bir anayasa istiyor. Mademki herkesin böyle bir isteği var muhalefet şu veya bu gerekçeleri ileri sürmeden bu anayasayı elbirliğiyle yapmalıyız. Bunu yaptığımızda ülkemizde Ardahan da yaşanabilir yerler olur. Bizim tek şeye ihtiyacımız vardır, birlik beraberlik kardeşliğe ihtiyacımız vardır” dedi.
         Ardahan Vali Yardımcısı Deniz Pişkin; “bildiğiniz gibi Ardahan 300 çeşit dağ çiçeklerinden derlenmiş balıyla meşhur bir diyarımız, bu festivalin gurbet ile sılayı birleştirmek, eylenmek gibi misyonu var ancak balının tanıtımı için başka bir misyonunun olması da gerekmektedir. Bilindiği gibi Ardahan da devam eden yatırımlar var devletimiz şuana kadar eski paraya göre 700 trilyonluk yatırımı var üniversite, doğalgaz, altyapı tünelleriyle havaalanıyla Ardahan farklı bir Ardahan olma yolundadır” dedi.