BAKANIN ZİYARETİNİ ANLAMAK…

BAKANIN ZİYARETİNİ  ANLAMAK…

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı Çıldır ilçemizi ziyaret etti.

       Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı Çıldır ilçemizi ziyaret etti. Ziyaret etmesinin en ince ayrıntısı ise Bakanın Çıldır ilçesi için olan hassasiyeti idi. Bu hassasiyet ise Türkiyenin 3. büyük sınır kapısı olan ve 52 trilyonluk yatırımla gerek ülke gerekse ilçeye büyük ölçüde ekonomik katkı sunacak olan sınır kapısının Çıldır ilçemizde olması idi.
     Türkiyenin en büyük 3. Sınır Kapısı olacak olan Çıldır Aktaş Sınır Kapısının ilçemizde olması ilçenin geleceğine ışık tutacak, ekonomisine katkı sağlayacak, istihdam oluşturacak, ilçenin gelişip büyümesine büyük katkı sunacak çok önemli bir yatırımdır.  22 yıldır ha bugün ha yarın açıldı, açılacak söylemleriyle halkta umutsuzluğa sebep olan kapımızda AK Parti iktidarı ile somut adımlar atılmış, atılmaklada kalmamış inşaat başlamış ve temmuz ayında tamamlanması planlamıştır.
     Bakanımız sayın Yazıcı, bu kadar önemli bir yatırıma ev sahipliği yapan ilçenin dahada kalkınması için yerel yönetimlerinde AK Partiden olması için ilçeye gelerek halka hitap etmiş bununla da yetinmeyerek ilçe esnafını tek tek ziyaret ederek “adaylarımıza destek verin bu ilçenin kaderini değiştirelim” mesajını vermiştir.
         Çıldır ki bugüne kadar ilçede çok sayıda AK Partili bakan görmüş ( AK Partili Bakanlar haricinde kimse uğramamıştır 93 yıllık tarihimizde) ama ilk kez bir bakan tek tek esnafı gezerek partisine ve adaylarına destek istemiştir ki bir ayrıntıyı belirtmeden geçemeyeçeğim, bu Bakanımız Rizelidir. Yıllardır Karadeniz lobisinden bahsederken şimdi karadenizli Bakan bu kapının açılması için çaba sarf ediyor.   
      Hükümet için çok ayrı ve önemli stratejik bir konuma sahip olan Çıldır ilçemiz için dönüm noktası gelmiş ve çatmıştır. Ya bu ilçenin önünü açmak adına AK Partiye destek verip yerel yönetimlerde söz sahibi olup gerekli yatırımları alacağız, ilçemiz gelişecek, büyüyecek, iş için gurbete çoçuklarımızı göndermeyeceğiz, hayvancılık dışında yeni iş kolları oluşacak, daha yaşanabilir bir Çıldır yaratılacak bizlerde bunlara şahit olacağız, ya da muhalaefetteyiz kimse bize bir şey yapmıyor serzenişini paylaşacağız insanlarla. Hükümet bize para göndermiyor edalarıyla veya rakı balık masalarında sohbet konusu olan bir adım bile ilerlemeyen doğunun en uç noktasında kimselerden bihaber ilçe olarak kalmaya devam edeceğiz.
        Artık ilçe halkı olarak elimizi vicdanımıza koymalı, iktidarın yanında yer alıp, muhalafetten üç günlük çıkar  menfaat ilişkisine girmeyip, Çıldır için çocuklarımız ve torunlarımız için oyumuzu AK Partiden yana kullanmalıyız.
          Madem AK Partinin amacı hizmettir, bizlerin de ilçe olarak bu hizmetin karşısında durmanın fayda sağlamayacağı gibi, hiç bir getiriside olmayacaktır. Doğru tektir. Yapmamız gerekende tektir. Gelin el birliği ile hizmet yolunda beraber yürüyelim. Gücümüze güç katın Çıldırda değişim başlasın.