www.cildirgoyce.com

BAKAN TÜFENKÇİ AKTAŞ´DA

BAKAN TÜFENKÇİ AKTAŞ´DA

Gümrük ve Ticaret Bakanı...

      Çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak amacıyla geldiği Çıldır ilçesindeki Aktaş Sınır Kapısı´nda incelemelerde bulunan Tüfenci, daha sonra sınır kapısında  yetkililerle değerlendirme toplantısı yaptı.

     Toplantı sonrası, basın mensuplarına sınır kapısı hakkında bilgi veren Tüfenkci, Aktaş Sınır Kapısı´nın yeni ve önemli bir kapı olduğunu ifade etti.

      Aktaş Sınır Kapısı´nın yöredeki ticaretin gelişmesine katkı yapacağının altını çizen Tüfenkci, şöyle devam etti: "Bu sınır kapımız yeni bir kapımız. Daha ileri ki zaman zarfında çok gelişecek ve bölge açısından da bölgeye birçok imkan tanıyacak kapılarımızdan birisi. Yapı itibariyle yeni olması hasebiyle de modern ihtiyaçlara cevap verebilen, son teknolojiye sahip kapılarımızdan birisi. Tünel ve yol yapımı ile bu kapının bilinirliği ve işlevi de daha çok artacak. Ayrıca sınır ticaret merkezini de Ardahan´da oluşturmak istiyoruz. Belki pilot uygulamalarımızdan birisini Ardahan´da yapacağız. Özellikle komşu Gürcistan ile sınır ticaretinin arttırılması geliştirilmesi, bunların il ve ilçelere ile entegre yapılması noktasında bir projemiz var."

Tüfenci, bir gazetecinin sorusu üzerine sahadan aldıkları talepler doğrultusunda tüketici hakem heyetlerinde düzenlemeye gidileceğini belirterek, "Sahadan aldığımız talepler ortaya çıktı. Özellikle bazı il ve ilçelerde tüketici hakem heyetlerine başvuruların az olduğundan yeniden yapılandırıp belki tüketici hakem sayılarını düşürüp niteliklerini artırmak istiyoruz. Burada görev yapacak arkadaşlarımızın ve raportörlerimizin niteliğini artırmak istiyoruz. Şuanda bütün Türkiye´de bin 100 olan sayıyı 600 ve 700 arasında bir sayıya indirmek düşürmek istiyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımız tamamlamak üzereyiz.Önümüzdeki günlerde bunu yayınlayacağız inşallah" diye konuştu.