BAKAN ARSLAN, HEMŞERİLERİYLE İSTANBUL´DA BULUŞTU

BAKAN ARSLAN, HEMŞERİLERİYLE İSTANBUL´DA BULUŞTU

İstanbul Avcılar´da...

     İstanbul Avcılar´da Kars Ardahan Iğdır´lıların organize ettiği Kahvaltılı toplantıda  konuşan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, ´Türkiye´nin büyümesini güçlenmesini istemeyenler terör örgütlerini başımıza bela ettiler. Dedi.

   Bakan Arslan, Tıpkı Çiller- Demirel, Ecevit-Sezer, Demirel-Özal, Yılmaz-Özal kavgasında olduğu gibi. Bir gecede bu ülke fakirleşti. 1 milyon insan işsiz kaldı. 21 tane banka battı" dedi.
 
BAKAN ARSLAN, AVCILAR´DA HEMŞERİLERİYLE BULUŞTU
 
    Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Avcılar´da yaşayan Kars Ardahan Iğdırlı hemşehrilerileriyle Kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.
Bölgemizin renkli siması Kanaat önderi Murat Cihangir ve Avcılar Belediyesi Ak Parti Meclis Üyesi Av. Mustafa Akot´un organize ettiği Yeşilkent Mahallesi Dilmen Düğün Salonunda gerçekleşen kahvaltılı toplantıya binlerce Kars Ardahan Iğdırlı hemşehrilerimiz  katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan  Ak Parti Avcılar İlçe başkanı Ali  Murat Tepe, Kars Ardahan Iğdır´lılardan hayır oyu için destek istedi.
 
BAKAN ARSLAN, KARS ARDAHAN IĞDIR´daki YATIRIMLARI SIRALADI
 
     Daha sonra Mikrofona devat edilen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan Konuşmalarını şöyle sürdürdü; 2 bin 300 kilometrelik hattı elektrikli hale getireceklerini, sinyalli hattı 5 bin kilometreden 7 bin 300 kilometreye çıkardıklarını bildirdi. Amaçlarının ülkeyi bir baştan bir başa kaliteli konforlu demiryolu ağıyla örmek olduğunu vurgulayan Arslan, yüksek hızlı tren çalışmalarında Ankara ile Sivas arasında çalışmalarla Sivas- Erzincan´ın ihale sürecinin devam ettiğini belirtti. Bakü, Tiflis, Kars demiryolu projesinin Türkiye için önemli olduğuna işaret eden Ahmet Arslan, 30 Ekim 2018´de bitecek olan lojistik merkezde 500 kişinin çalışmaya başlayacağını ifade etti. Kars´ın cazibe merkezi olduğu için bir çok yatırım geleceğini aktaran Arslan, şunları söyledi:
 
    "Engeller olmasaydı bugün 10 kat büyümeyi konuşuyor olacaktık. Diyeceksiniz ki ´Önünüzde engeller mi vardı´ Evet vardı. Sayın Sezer 2002´de iktidar olan partimizin atamalarını yapmıyor engelliyordu. Köprüler, tüneller yapalım dedik ama gezi olaylarında birileri çıktı ´biz bunları istemiyoruz´ dedi. İstanbul´da hava limanı yapıyoruz, milletimizin ve memleketimizin faydasına ama birileri o zaman ´Biz istemiyoruz´ dedi. Çünkü dış güçler Türkiye´nin büyümesini, güçlenmesini istemiyordu. Birileri onlara maşalık etti ve gezi olayları, 17-25 Aralık olayları çıktı. Dış güçler baktılar ki bunlar da Türkiye ile baş edemiyorlar, 15 Temmuz´da FETÖ terör örgütünü başımıza bela ettiler. Allah sizlerden razı olsun, Türkiye´nin her yerinde olduğu gibi Iğdır´da da milletimiz dimdik durdu" diye konuştu.
 
    ´Hızlı hareket etmeli aldığımız kararları hızlı uygulamalıyız ki 2023´te dünyanın ilk 10 ekonomisinden biri olalım. Çok başlılıktan, başbakan ve cumhurbaşkanı kavgalarından sizler neleri yaşadığımızı iyi biliyorsunuz. 5 Nisan 1994 dolar yarı yarıya değer kazandığında dışarıdan borçlanmak zorunda olan ülkemizin ne duruma düştüğünü en iyi siz biliyorsunuz. Çünkü sizler ticaret erbabısınız. Anayasa kitapçığı fırlatmayla 1 gecede 1 milyon kişinin işsiz kaldığı, 120 bin ile 130 bin arasında işyerinin kapandığı, 22 bankanın batması onların batırdığı 30 milyar doların da vatandaşın cebinden çıkmasının nelere mal olduğunu en iyi sizler biliyorsunuz. Sağlıklı büyüyen ülkenin lokomotifi olanlarsınız.
 
   Özellikle 16 Nisan bizim için çok önemli. İstirhamım bu bakış açısıyla lütfen sizde çevrenizdekilere anlatın.