AZERİ-TEREKEME BİRLİĞİ KURULDU

AZERİ-TEREKEME BİRLİĞİ KURULDU

Kars, Ardahan ve Iğdır'dan göçüp...

         Kars, Ardahan ve Iğdır’dan göçüp İstanbul ve Bursa da bulunan gençlerimiz örnek bir davranışta bulunup ayrı gayrı olmaksızın Azeri Terekeme Birliği adı altında yeni bir oluşuma gittiler. Bizlerde sanal ortamda kurulan bu hasretleri birleştirme ve kültürel değerleri yaşatma çabası ile ilgili bu oluşumun kurucularına ulaşarak daha detaylı bilgi alma şansını yakaladık.

         Bu platformun kurucularından Sayın İbrahim Çiftçi Bey ve Azer Azernas Hanıma ulaşarak kuruluş amaçlarını ve geleceğe dair hedeflerini sorduk.
Yaptıkları açıklamada ; ‘Şuan sosyal medyada başlayan bu hareket iki günde 500 üyeye ulaşmış bulunmaktadır. Yakın bir zamanda bu oluşumun beklenen desteği ve ilgiyi gördüğüne inanırsak ki görünen o ki süratle büyüyen ve gelişen bir yapıya doğru ilerliyoruz işte o zaman bu oluşumu dernek haline getirip birlik beraberlik içinde olduğumuzu aslında hiç bir ayrı gayrımızın bulunmadığını herkese göstermiş olacağız. Özüne ve Kültürüne meraklı ve yetenekli gençlerimizle güzel ve verimli çalışmalara imza atıp gerek sosyal medya gerekse sivil toplum kuruluşları arasında yerimizi almak istiyoruz. Uzun soluklu ve yorucu bir mücadelenin içerisine girdiğimizi farkındayız ve bu bilinç ile farkındalık yaratan bir oluşumu insanlarımızın beğenisine sunacağız. Bu duygularla bizlere katılan ve manevi destek ve katkıda bulunmak isteyen tüm dost ve arkadaşlarımızı saygı ile selamlıyor bu birlikteliğe herkesin sahip çıkmasını rica ediyoruz’. Dediler.

       Çıldırmanşet Gazetesi olarak bu güzel ve birleştirici duygular ile kurulan bu birlikteliklerinin hayırlara vesile olmasını umut eder, çalışmalarında başarılar dileriz.

                                              Sinan KARAÇAY / Çıldır Manşet- İstanbul