AZAT “ÇILDIR GÖLÜ TANITIM DEĞERİMİZDİR”

AZAT “ÇILDIR GÖLÜ TANITIM DEĞERİMİZDİR”

Çıldır Gölü Ardahan’ın tanıtım değeridir' diyen Azat, Çıldır Gölü’nü Kars’la bağdaşlaştıranlara sert tepki gösterdi.

   Toplumsal sorunlara duyarlılığıyla tanınan, Ardahanlı kanaat önderi ve Göle Belediyesi’nde Muhasebe Müdürlüğü görevinden emekli olan Kahraman Azat, Ardahan Belediyesi, İl Kültür Müdürlüğü, Sivil Toplum örgütleri ve Ardahan Milletvekillerini göreve davet etti.
   Çıldır Gölü Ardahan’ın tanıtım değeridir diyen Azat, Çıldır Gölü’nü Kars’la bağdaşlaştıranlara sert tepki göstererek şunları söyledi:  
   “Son yıllarda Ardahan ve çevresinde gelişen turizm faaliyetleri nedeniyle ilimiz sahip olduğu doğal güzellikler ile gerek yazılı ve görsel basında gerekse sosyal medyada oldukça popüler. Özellikle kış aylarında buz tutan Çıldır Gölü ilgi odağı olmuş durumda. Bu durumdan oldukça memnumuz. Ancak sizlerin de dikkatini çekti mi bilmiyorum ama Bir Ardahan değeri olan ve adını Çıldır ilçemizden alan Çıldır Gölü ile ilgili yapılan haberlerde veya belgesellerde "Kars Çıldır Gölü" deniliyor. Ardahan sınırlarında olan Çıldır Gölü Kars'taymış gibi gösterilerek Ardahan'ın tanıtımına büyük balta vuruluyor. Şehirler için en büyük tanıtım kaynağı sahip olduğu doğal güzelliklerdir. Ardahan'ın büyük bir kültürel tanıtım potansiyeli adeta yavaş yavaş elimizden alınıyor. Kars'tan ayrılmış olmamız nedeniyle eski bilgiler hafızalarda kalmış olabilir ama Ardahan tanıtımı için büyük bir potansiyel sessizce elimizden gidiyor. Ardahan Belediyesi, İl Kültür Müdürlüğü Sivil Toplum örgütleri ve Ardahan Milletvekillerimize büyük görev düşmektedir. Milletvekillerimiz sadece tayin ve terfi işleri ile değil bu ve benzeri konularla da ilgilenmelidir. Her geçen gün daha da popüler hale gelen kış turizminde sahip olduğu büyük potansiyel ile ülke gündeminde yer alan Çıldır Gölü Ardahan'a ait bir doğal cazibe merkezidir. Bu konu hakkında bütün değerli hemşerilerimizi duyarlı olmaya davet ediyorum.”