AYGÜN "KAMUOYU OLUŞTURAMIYORUZ"

AYGÜN "KAMUOYU OLUŞTURAMIYORUZ"

Çıldır Belediye Başkanı Nurettin Aygün Çıldır`ın geleceğini inşa etmek için çalışmalarımızı tek başımıza sürdürüyoruz.

 

    Çıldır Belediye Başkanı Nurettin Aygün Çıldır'ın geleceğini inşa etmek için çalışmalarımızı tek başımıza sürdürüyoruz. Siyasilerden ve sivil toplum kuruluşlarından yeterince destek bulamıyoruz.
 
    Aktaş Sınır kapısı, Çıldır Adliyesi, Yıldırımtepe Köyü'nün bağlanması ve İçme suyu gibi konularda çeşitli açıklamalarda bulunan Aygün " Aktaş Sınır kapısının çoğu işlemi bitmiş durumdadır. Konuyla İlgili TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ,ile görüştük Kasım ayının sonuna kadar gümrük binalarının ihalesinin biteceği ve temelin atılacağını bilginse ulaşmış bulunmaktayız. Adliye ile ilgili olarak Adalet Bakanlığıyla görüşmelerimiz devam ediyor. Aktaş sınır kapısının açılmasıyla beraber Adliyemizin tekrar açılacağını ümit ediyoruz. Çabalarımız Çıldır'ı geri kalmışlıktan kurtarmak ve ileri doğru atılım yapmak için mücadele veriyoruz bu süreçte tıkandığımız noktalar oluyor. Güzel ilçemiz için kamuoyu oluşturmakta güçlük çekiyoruz. Bu yapılanma için görüştüğümüz siyasi parti temsilcileri ve Sivil toplum kuruluşları ilk toplantıya katılıyor ikincisin de kimseyi bulamıyoruz. İlçemiz için en büyük eksik budur. Artık siyasi görüşleri ve sülaleciliği bir tarafa bırakmalıyız. Çıldır'ın geleceği için herkesin elini taşın altına koymasını bekliyoruz.
 
    Su sorunu ile ilgili olarak İller bankasına proje gönderdik kabul edilirse Şebeke hattımızı değiştirip yeni su kaynaklarıyla ilçemizin suyunu yenileyeceğiz bu konudaki en büyük sıkıntımız nüfusumuzun az olması nedeniyle Belediyemizin ödeneğinin düşük olması, bu yüzden projelerimizin onaylanmasında güçlük çekilmesidir. Yıldırımtepe Köyü Belediye meclisimizin aldığı karar artık mahallemiz olmuştur. Sıra gerekli prosedürlerin yerine gelmesine kalmıştır. İçişleri bakanlığının onaylamasıyla 2013 yılı itibariyle köy tüzel kişilikleri sona erecektir. Yıldırımtepe köyünün bağlanması ilçemize güç katmıştır. Bütün otlak ve yaylarını kendi istedikleri gibi kullanmaya devam edeceklerdir. Eşmepınar ve Sazlısu köylerinin de ilçemize bağlanması geleceğimiz için büyük bir adım olacaktır" dedi.