AVUKATLAR GÜNÜ YEMEĞİNDE BULUŞTULAR

AVUKATLAR GÜNÜ YEMEĞİNDE BULUŞTULAR

Kars Ardahan Bölge Barosu...

   Kars Ardahan Bölge Barosu Ardahan Temsilciliği, 5 Nisan Avukatlar Günü etkinlikleri kapsamında merkez ve ilçelerde bulunan Hakim, Savcılar ve Avukatlara yemek verdi.

     Kura Nehri kenarında bulunan Hansaray Cafe´de düzenlenen yemeğe, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yıkılmaz, Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Ali Turgutalp, Hakimler, Savcılar, Kars Ardahan Bölge Barosu Ardahan Temsilcisi Av. Metin Taylan Özyılmaz, Kars Ardahan Bölge Barosu Ardahan eski Temsilcisi Av. Müzeyyen Çiftçi Yolaçan ve diğer Avukatlar katıldı.

   Yargının kurucu unsurlarından olan savunma hakkı gibi kutsal bir görevi ifa eden meslektaşlarımın 5 Nisan Avukatlar Günü´nü kutluyorum diyen Kars Ardahan Bölge Barosu Ardahan Temsilcisi Av. Metin Taylan Özyılmaz, yargının ve adalet hizmetlerinin kurucu unsuru olan avukatların "insanı adalete ulaştırmayı" kendilerine ilke edindiğini belirtti.

CUMHURİYET BAŞSAVCISI YIKILMAZ, MÜSTAKİL BARO HAYALİNİZ GERÇEK OLSUN

    Ardahan Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yıkılmaz, 5 Nisan Avukatlar Günü´nde Hakim ve Savcılar adına Kars Bölge Barosu Ardahan Temsilcisi Av. Metin Taylan Özyılmaz´a baharın sembolü olan çiçeği takdim ederek, Ardahan´da ki Avukatların hayal ettiği müstakil baro kurma hayalinin bir an önce gerçekleşmesini de temenni etti.

   5 Nisan Avukatlar Günü hakkında kısa bir açıklama yapan Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yıkılmaz: ?Komisyon başkanım, değerli Hakim ve Cumhuriyet Savcısı arkadaşlarım, Kars Ardahan Bölge Barosunun güzide avukatları ve basınımızın temsilcileri, 5 Nisan 1958 tarihinden bu yana kutlanan Avukatlar Günü´nü bu yıl da kutlamak üzere bir araya geldik, bu geceyi tertip eden başta baro temsilcimiz Metin Taylan Özyılmaz olmak üzere tüm avukatlarımıza sizler adına şükranlarımı sunuyorum? dedi.

   Ardahan Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yıkılmaz, meslektaşlarına ve avukatlara yönelik olarak önemli mesajlar verdi.

HEP BİRLİKTE YARGIMIZI ÖZLENEN SEVİYEYE ÇIKARACAĞIZ

    Yargı sistemi, ceza hukuku sistemi, iddia makamı, savunma makamı ve yargılama makamı olmak üzere üçlü bir saç ayağından oluştuğunu belirten Yıkılmaz, ?Siz değerli avukatlarımız, savunma tarafında ve kamu adına verilen bu yetkiyi adaleti sağlamak amacıyla kullanmaktasınız. Bu kutlu görevi icra eden tüm avukatlarımızın, yani sizlerin avukatlar gününü adliyemiz adına cani gönülden kutluyorum. Demokratik hukuk devletinde savunma ve dolayısıyla avukatlar, yargılama faaliyetinin vazgeçilmez unsurudur. Savunmanın dahil edilmediği yargılamanın adil bir yargılama olmayacağı aşikardır. Bu anlamda dünyanın en onurlu mesleklerinden birini icra etmektesiniz. Bu onurlu görevinizde bundan sonra da hepinize üstün başarılar temenni ediyorum. Hepinizin yakından takip ettiği gibi siz avukatlarımızın da içerisinde bulunduğu yargımız ağır ve meşakkatli bir süreçten geçmektedir. Bizler Hakim ve Cumhuriyet Savcısı olarak, sizler de savunma makamı olarak hep birlikte yargımızı özlenen seviyeye çıkaracağımıza, yargıya olan güveni en üst seviyeye taşıyacağımıza inanıyor, bu duygu ve düşüncelerle avukatlar gününüzü tekrar kutluyor, müstakil baro olma hayalinizin bir an önce gerçekleşmesini dileyerek hepinize saygılar sunuyorum? şeklinde konuştu.