AVRUPADA TERÖRİSTLERİN MAĞARASI OLAN İSVEÇ ARTIK TERÖRİST DEĞİL ORTAĞIMIZ

AVRUPADA TERÖRİSTLERİN MAĞARASI OLAN İSVEÇ ARTIK TERÖRİST DEĞİL ORTAĞIMIZ

İsveç ve Norveç’in NATO üyeliği ...

        İsveç ve Norveç’in NATO üyeliği konusunda  teröre ve teröriste verdikleri destek nedeniyle haklı bir karşı duruş ortaya koyarak şerh koyan Türkiye ilk önce Norveç için bu şerhi kaldırırken bugünlerde ise İsveç için bu şerhi kaldırmaya hazırlanıyor.  

       Neredeyse ayda bir kez İslamiyet karşıtı eylemlerin devlet korumasında desteklendiği PKK’lı teröristleri ise bir özgürlük savaşçısı olarak görerek onlara her türlü siyasi ve ekonomik desteği demokrasi ve özgürlük adı altında veren İsveç’te daha birkaç gün önce yüce kitabımız polis koruması altında yakılmıştı.  Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak bu konuda haklı tepkimiz dile getirilmiş uluslararası hukuk kuralları çerçevesinde gerekli uyarılar en yüksek perdeden yapılmış ve bu konuda verilen haklı tepkiyi hükümet siyaset meydanlarında haklı bir övünç kaynağı olarak anlatmış, milletten de bu konuda destek bulmuştu.  

         Yani işin özü artık alıştığımız ; “ BU CAN BU BEDENDE İKEN” politikası harfiyen burada tatbik edilmiş ve beklendiği üzere yine keskin bir U DÖNÜŞ  manevrası ile bu politika taçlandırılmıştı ki Sayın Devlet Bahçeli bugün TBMM de gurup toplantısında konuya dair şu sözler ile esip gürledi;  "Milli varlığımızı tehdit eden, kanlı terör örgütlerine kucak açan, bunların terörist devşirmesine kendi başkentinde göz yuman bir ülkeyle bir güvenlik mimarisinin bünyesinde nasıl buluşacağız? Bunu nasıl hazmedeceğiz? Sadece F-16 ile ilgili parmak sallanıyor diye tamam mı diyeceğiz.

         İsveç, PKK'nın Avrupa'daki mağarasıdır. Kandil neyse Stockholm aynısıdır. “  Tam bu konuşmayı alkışlamaya hazırlanırken kıratın yanında duran ya huyundan ya suyunda misali aynı Ak Ortakları gibi U DÖNÜŞ POLİTİKASI’na güzel bir örnek olacak şekilde Sayın Devlet Bahçeli sözlerini şöyle noktaladı ;  “Nitekim karar Sayın Cumhurbaşkanımızındır.

        İsveç, politikalarından dönüş yaparsa bir şey demeyiz."  Haydaaa….  Daha birkaç saniye önce İsveç PKK’nın Avrupadaki mağarası iken olay Sayın Cumhurbaşkanımız ne dediyse ona nasıl gelindi?  İşte siyasetten insanları soğutan, işte siyaset işi yanar döner bir iş dedirten de tamda bu tür BU NE PEHRİZ BU NE LAHANA TURŞUSU deyimini kullandıran aynı cümle içindeki zirve ile dip noktanın olduğu seviyesiz duruştur.

    Yazalım buraya NE İSVEÇ NE DE NORVEÇ PKK VE İSLAM  DÜŞMANLIĞINDAN ASLA VAZGEÇMEYECEK ÇÜNKÜ ONLAR EKONOMİK BİR ESARET ALTINDA DEĞİLLER ANCAK EKONOMİK ESARET ALTINDA OLAN İLKELERİNDEN BU KADAR KISA SÜREDE  VAZGEÇERLER. 

 Sinan KARAÇAY / Çıldır Manşet / İstanbul