AVLANMA YASAĞI BAŞLADI

AVLANMA YASAĞI BAŞLADI

Çıldır Gölünde Sazan Balığı Avı yasağı başladı.

         Çıldır Gölünde Sazan Balığı Avı yasağı başladı. Balık avlama yasağına uymayanlara ise kabahatler kanununa göre cezai işlem uygulanacak.
         Ardahan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri, bugünden itibaren balık avlama yasağının başladığı ve avlanma yasağına uymayanlar hakkında kabahetler kanuna göre 282 ila 928 TL. arası para cezasına çarptırılacağı belirtiler.
Çıldır Gölünde kaçak avlanmanın önüne geçilebilmesi için bir takım önlemler alınacak ve kaçak avlananların sandallarına el konulacak. 15 Mayıs, 15 Ağustos 2014 tarihleri arasından yasak olan sazan balığı avı nedeniyle yörede balık satıcılarının da kontrol edilecek, yasak sürecinde işyerlerinde sazan balığı satışı yapan balıkçılara da yetkililer tarafından yaptırım yapılacak.
Her yıl yasağa rağmen binlerce balığının tutulduğu balığın üreme mevsiminde tutulmasının ise bu göllerde sazan balığının yok denilecek kadar tükendiği ve avlanma yasağıyla birlikte bunun önüne geçilmesi hedefleniyor. Köylülerin ağlarla, hatta trol ile girdikleri göllerde balığının neslini kuruttuklarına dikkat çeken vatandaşlar ise yetkililerden kaçak balık avının önüne geçmelerini istedi.
         Göldeki kerevit ve İsrail sazanın Sazan Balığı'nın kökünü kuruttuğuna dikkat çeken vatandaşlar, "balıkçılık yapan kişilerin yasağa uyması gerekiyor. Bunun için yetkilerden yasak döneminde kontrollerini artırmalarını istiyoruz. Kendi gölümüzde kendimiz balığın kökünü kuruttuk. Herkesin yasak sürecinde kurallara uymasını istiyoruz" dediler.
           Öte yandan yetkililer, Ardahan il sınırları içerisinde mevcut akarsularda 15 Mayıs-15 Ağustos 2014 tarihleri arasında her türlü malzeme ile avlanma yasağının başladığı vurgularken, 15 Mayıs-15 Ağustos 2014 tarihleri arasından uygulanacak olan av yasağının kontrolünü Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra, emniyet ve jandarma teşkilatları, belediye zabıtası, kamuda görevli bekçiler, kolluk kuvvetlerinin bulunmadığı yerlerde köy muhtar ve ihtiyar heyetleri tarafından takip edilecek. Yasağı ihlal edenlerin malzemelerine el konulacağı gibi, 282 TL ila 928 TL arasında para cezası uygulanacak.