ATSO´DAN KAZ ÇİFTLİĞİ

ATSO´DAN KAZ ÇİFTLİĞİ

Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası

     Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Demirci, Ardahan´da çiftçinin geçim kaynaklarından olan kaz yetiştiriciliğinin kurulacak olan modern tesislerle yörede daha da geliştirilmesini amaçladıklarını söyledi.

    Kazın sadece yerel piyasada veya gurbette yaşayan hemşehrilerin tükettiği geleneksel bir mamul olmaktan ziyade tavuk sektöründeki gibi sektörel bir duruma gelmesinin sağlanmasını amaçladıklarını belirten Demirci, bölgedeki kalkınma ajanslarının da desteğiyle modern kaz işletmeleri kurulması için Örnek Kaz Çiftliği Tip Projeleri hazırladıklarını söyledi.

     Demirci, "Ardahan ilinin geçim kaynaklarından biri olan kazcılığı yaygın hale getirerek modern tesislerin kurulmasına öncülük etmek için bu projeyi hazırladık. 500/1000/1500/3000 baş kaz çiftliği mimari, statik, elektrik, havalandırma, metraj ve maliyet dosyaları hazırlanmış, TKDK tarafından kontrolleri yapılarak çıkacak teklif çağrılarında hazır hale getirilmiştir. Bu projeler CD ortamında ilgili kurum ve kuruluşlara ve yatırımcılara bedelsiz olarak verilecektir." dedi.

      ATSO Başkanı Demirci, projede emeği geçen kalkınma ajanslarına ve ekibine teşekkür etti.