ATSO SEÇİMİ ÖNCESİ KILIÇLAR ÇEKİLDİ

ATSO SEÇİMİ ÖNCESİ KILIÇLAR ÇEKİLDİ

Ekim ayının başında..

    Ekim ayının başında yapılacak Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlık seçimi öncesi Başkan adayı Sevim Köseliören ve mevcut Başkan Çetin Demirci arasında söz düellosu başladı. 

   Geçtiğimiz gün ATSO Başkanlığına aday olduğunu düzenlediği yemekli basın toplantısında gazetecilere açıklayan Sevim Köseliören, burada Ardahan´da yaşanan sorunlara dikkat çekmiş, seçilmesi halinde yapacağı projeleri sıralamıştı. 

    ATSO Başkan adayı Köseliören´in açıklamalarına yazılı olarak cevap veren Demirci, konu hakkında yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi: 

DEMİRCİ, YAPTIĞI PROJELERİ AÇIKLADI

?Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası seçim yarışının başlamasıyla birlikte ikinci aday Sevim Köseliören, geçtiğimiz günlerde yaptığı basın toplantısında Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası hakkında yaptığı iddiaları, Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığından cevap gelerek iddiaları kesin bir dille yalanladı. Ardahan Ticaret ve Sanayi Odasının sosyal medyada gündeme getirdiği iddialarıyla ilgili açıklama... 

SAYGI DEĞER ÜYELERİMİZ, KAMUOYU VE DEĞERLİ BASIN 

Başkanlık seçiminde aday olarak çalışmalarını sürdüren Köseliören gerçekleştirdiği basın toplantısında odamız yönetiminin aşağıda bahsi geçen konularda faaliyette bulunmadığına yönelik bir takım iddialarda bulunmuştur.

Köseliören´in yanlış anlaşılmaya yönelik söylemelerini düzeltmek adına bu açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür. 

Tüm Üyelerimizin değerli halkımızın ve adayımızın Ardahan Ticaret ve Sanayi Odamızın web sayfasını ziyaret etmesini ve gerçekleştirilen çalışmaları incelemelerini rica ediyoruz. 
Ancak kısa bir hatırlatma amacıyla Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası olarak gerçekleştirdiğimiz çalışmalar kısaca aşağıda özetlenmiştir. 

Yine yakın bir zamanda Odamız web sayfasında, Odamız resmi Facebook sayfasında son sayısını yeni yayınladığımız dergide de gerçekleştirdiğimiz çalışmalar değerli kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla özetlenmiştir. 

-Mesleki, Teknik ve Mevzuat ile İlgili Eğitimler ve Konferans/ Seminerler Hakkında Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası olarak Girişimcilik, Mesleki Kurslar, Dış Ticaret ve Sınır Ticareti, Kamu İhale Kanunu, Torba Yasa, Yeni Çek Yasası, İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı gibi konu başlıklarında kurslar, seminerler her yıl düzenli olarak gerçekleştirilmiştir. 

Ayrıca Ardahan ilinin yatırım ve ekonomik sorunlarına ışık tutmak halkımızı ve üyelerimizi bilgilendirmek amaçlı Ardahan Ekonomi Formu, Yatırım Konferansı, Turizm Yatırımları hakkında bilgilendirme seminerleri, Garanti Bankası iş birliği ile 104. Anadolu Sohbetleri, Cazibe Merkezleri Tanıtım toplantıları, KOSGEB, SERKA gibi kurumların bilgilendirme seminerleri gerçekleştirilmiştir. 

- Dış Ticaret, Sınır Ticareti ve Gürcistan ile Ekonomik ve Ticari İlişkilerin Geliştirilmesine Yönelik Çalışmalar Ardahan Ticaret ve Sanayi odası olarak üyelerimizin ve halkımızın Dış Ticaret ve ilgili konu mevzuatları ile ilgili bilgi eksikliklerini gidermeye yönelik eğitimler düzenlenmiştir. Bu kapsamda Ankara´dan konunun uzmanları getirilmiştir. Sınır komşumuz ve iki sınır kapımızın açıldığı Gürcistan´la karşılıklı ticari ve ekonomik ilişkilerimizi geliştirmek amacıyla her iki ülkede ve sınır illerinde toplantılar, ziyaretler, karşılıklı anlaşmalar düzenlenmiştir. 

Ancak üyelerimizin ve ilimizdeki yatırımcıların bu konuda ki ilgi düzeylerinin istenilen düzeyde olmaması nedeniyle ihracata dönük adımlar atılamamıştır. Oda olarak bu konuda ki desteklerimizi her boyutta sürdürmekteyiz.

Sınır Ticaretini geliştirmek amacıyla Gümrük Bakanlığı ile uzun süren görüşmeler gerçekleştirerek Sınır Ticaret Belgesi sekretaryasının odamıza verilmesini sağladık. Yine sınır ticaretinin yapılabilmesi için firmaların Ardahan´da yerleşik olarak 2 yıl faaliyet göstermelerine yönelik asgari süreyi Gümrük Bakanlığı ile görüşerek 1 yıla indirdik. Ticaret ve Sanayi şurasında Sayın Başbakanımıza ilimizden ihracatın gerçekleştirilmesine yönelik alt yapı ve kurumsal eksikliklerimizin giderilmesinin önemini anlattık.

Bu kapsamda ilimize ?Sınır Ticaret Merkezi´nin kurulmasına yönelik söz aldık. Daha öncede belirttiğimiz gibi Dış Ticaret ile ilgili bilgi eksiklerinin giderilmesine yönelik çok sayıda eğitimler ve bilgilendirme toplantıları gerçekleştirdik. İhracat yapabilecek işletmelerimize tavsiyelerde bulunduk. Ancak üyelerimizin ve ilimizdeki esnaflarımızın bu konuda ki çekimser tutumları nedeniyle ihracata yönelik faaliyet gerçekleştiren işletme sayımız azdır. Oda olarak bu konuda biz üstümüze düşen her görevi yerine getirdik ve getirmeye devam edeceğiz. Umarız ki bu çabalarımıza ilimizin iş adamları ve ticaret/ üretimle uğraşan herkes katılım sağlar.

- Ardahan´ a Potansiyel Yatırımcılar Kazandırmak ve Üyelerimize Finansal Soluk Aldırmak Adına Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası olarak üzerinde en çok çalışmalarımızı gerçekleştirdiğimiz konu budur. Bu kapsamda Gürcistan başta olmak üzere il genelinden ilimize yatırım yapma potansiyeli olabilen tüm firma ve kişilere yönelik resmi davet mektubu ve bilgilendirme dokümanları gönderdik. 

Yine Food product-Anfaş Bevex, Travel Expo Fuarı , Yörex Fuarı, Ardahan Tanıtım Günleri gibi organizasyonlarda oda olarak düzenli olarak yer aldık. İlimizdeki süt üreticilerimizin bilgi ve vizyonlarını geliştirmek amacıyla İzmir-Tire Süt Kooperatifine ziyarette bulunduk. İlimizdeki işletmelerimizin ve iş adamlarımızın yeni yatırımlar yapmalarına yönelik işyeri ziyaretlerini KÜSİ ( Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği) her ay gerçekleştirmekteyiz. 

Kocaeli, Bursa, Hopa TSO´lar ile kardeş oda protokolleri imzaladık. Ulusal Basının duayenlerinden Yavuz Donatı ilimize misafir ettik. Ulusal ve Uluslararası bantta yayın yapan 24 TV´nin sunduğu ? Konuşan Ekonomi? programında ilimizi, beklentilerimizi anlatarak olası yatırımcılara seslendik. 

Oda olarak ?Ardahan? markası alarak üyelerimize kullanımları için ücretsiz hak sağladık. Ardahan Balının Coğrafi İşaretinin alınmasıyla ilgili gerekli her türlü hizmeti sunduk. Kaşarımızın coğrafi işaretinin alınması ile ilgili birçok toplantı gerçekleştirdik. 

Yine üyelerimizin ekonomik ve ticari açıdan yaşadıkları sıkıntıları Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere tüm devlet yetkililerimize aktardık. 

TOBB´un bizlerden giden taleplerimizi dikkate alarak Nefes Kredisi ve Kredi Kefalet Garanti Fonu Kredisi uygulamasını hayata geçirmesine gayret ettik. 

İlimizde faaliyet gösteren ulusal 4 banka ile üyelerimize düşük faizli kredi ve bir ulusal bankamızla kredi kefalet garanti fonu kefaleti verilmesine yönelik anlaşmalar gerçekleştirdik. 

Ayrıca SERKA, SODES ve Avrupa Birliği projelerine başvurular yapılmış üyelerimizin, ilimizin ihtiyaç duyabileceği birçok konuda projeler gerçekleştirilmiştir. Halen inceleme süreci devam eden ve ilk aşamayı geçen Avrupa Birliğinden 6 milyon EURO hibe almamızın söz konusu olduğu ? Bal Küpü? projemizin başarılı bir şekilde sonuçlanacağını ümit ediyoruz. Hayırlı haberi aldığımızda değerli üyelerimiz ve halkımızla paylaşmaktan mutluluk duyacağız.  Saygılarımızla Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası?

KÖSELİÖREN, DEMİRCİ´Yİ TOPA TUTTU!

ATSO Başkanı Çetin Demirci´nin açıklamalarına sert tepki veren ATSO Başkan adayı Sevim Köseliören, Demirci´yi gerçekçekçi olmaya davet etti. 
İşte Köseliören´in yaptığı yazılı açıklama şöyle: 

?Sayın başkanım lütfen biraz gerçekçi olalım, kardeşlik protokolü imzaladığımız odalarla zaten kardeş değimliyiz? Artısı ve getirisi olmayan şeylerle zaman kaybetmenin mantığı yok, biz bizi temsil eden insanların öncelikle Ardahan´a yatırım yapmış elini taşın altına koyan insanlara sahiplik etmesini ve esnafının yanında dimdik bir duruş sergilemesini daha çok arzu ederdik ve herkese aynı mesafede bir duruş sergilemenizi de çok isterdim.

Ayrıca Ardahan´a gelen ve özelikle de bizzat yakından takip ettiğim ve beklemekte olan yatırımlara da oldukça duyarsız olduğunuz fikrindeyim. Görev sürenizce hiçbirimizin sıkıntılarından da haberdar olduğunuzu düşünmüyorum. Bizlerin göç vermesinin sebebinin de bölge koşullarının ağırlığının yanı sıra yaşadığımız sıkıntılarla yalnız başına mücadele etmek zorunda kaldığımız ve bir süre sonra çileye dönüşmesinde sizlerinde katkılarının olduğu insanları yalnız bıraktığınız bir STK temsilcisi gibi davranmadığınız unutulmamalıdır. 

İlimiz insanının korkması ve çekimserliği yaşanan ve örnek teşkil eden sıkıntılardan dolayı gayet normaldir. Yatırıma yönelik gönderdiğinizi iddia ettiğiniz dokümanlardan şahsımın bir yatırımcı olarak neden haberdar edilmediği de sizin nasıl bir yatırımcı aradığınız konusunda ayrıca şaibeli bir başka durumdur.

Kendi ilinize gelmiş yatırıma sahip çıkmayıp batıda yatırım arayışına girmeniz de sizin bir başka ayıbınızdır. Bir iş kadını olarak bürokratlarımızla yaptığınız esnaf ziyaretlerinde neden üretici olan ve ağır koşullarda çalışan bizlere sıra gelmediğini ve dört yılda bir kere bizleri de ziyaret edip halimizi sormadığınızı da ayrıca merak ediyorum.

Hiçbir temsilci kişisel davranamaz, unutmamanız gereken şeyler arasında ve bence kendinizi savunduğunuz konulara önce siz inanmalısınız. Saygılar Sevim Köseliören.?