ATLI KIZAKLAR HAZIRLIKLARA BAŞLADI

ATLI KIZAKLAR HAZIRLIKLARA BAŞLADI

Kışın yüzeyi buzla kaplanan ve turistlerin gözde...

    Kışın yüzeyi buzla kaplanan ve turistlerin gözde mekanları arasında yer alan Ardahan`daki Çıldır Gölü`nde hizmet veren atlı kızakların bakım ve onarım işlemleri başladı.
    Sezon öncesi hummalı bir çalışma başlatan atlı kızakçılar, kızaklarının bakım ve onarımını yapıp, atlarını da gelin gibi süslüyor.
Çıldır Gölü`nde atlı kızaklarla çalışıp, geçimini sağlayan bölge halkı, sezona en iyi şekilde hazırlanmayı hedefliyor.
Atlı kızak sahibi Atalay Uzunkaya, yaptığı açıklamada, Çıldır Gölü`nde atlı kızak sezonunu açmadan önce atlı kızakları bakım ve onarıma aldıklarını ifade ederek, kısa bir süre sonra sezonu açacaklarını söyledi.
    Yüzeyi donan göl üzerinde atlı kızak yapacaklarını vurgulayan Uzunkaya, "Sezon döneminin renkli geçmesi için şimdiden hazırlığımızı yapıyoruz. Geçen dönem biraz fazla atlı kızaklarımız yıpranmış, bu nedenle güzel bir bakım ve onarıma ihtiyaçları var. Sezon başlamadan önce atlı kızaklarımızı gözden geçireceğiz" diye konuştu.
                                    "Her yıl bunların tamiri ve bakımı yapılır"
     Aralık ayı ile mart ayı arasında, yüzeyi donan Çıldır Gölü`nde her gün yerli ve yabancı turistleri gezdirdiklerini anlatan Uzunkaya, "Atlı kızaklar, bölgenin turizmi açasından son derece önemli" şeklinde konuştu.
     Uzunkaya, atlı kızak tamirlerinin sezon başlarken zor olduğunu, bu nedenle şimdiden yaptırdıklarını vurguladı.
     Atlı kızak tamircisi Gencay Helvacı da bir atlı kızağın bakım ve onarımının 4 gün sürdüğünü belirterek, "Bu kızak bana daha önce bırakıldı, bakım ve onarımı için. Ben de bugün başladım. Hemen hemen her yıl bunların tamiri ve bakımı yapılır. Kışa hazırlanırlar" dedi.
Helvacı, yaklaşık bir ay gibi bir süreyi atlı kızaklara ayıracağını sözlerine ekledi.