ATLI KIZAKÇILAR SEZONU AÇTI

ATLI KIZAKÇILAR SEZONU AÇTI

Çıldır Gölünde...

     Doğu Anadolu´nun en büyük ikinci gölü olan ve her kış yüzeyi donan Çıldır Gölünde bu yıl atlı kızakçılar göl donmadan sezonu açtı. 

   Her yıl üzerinin buzla kaplanması sonucu yerli ve yabancı turistlerin uğrak mekanı olan Ardahan ve Kars sınırları arasında yer alan Çıldır Gölünde bu yıl havaların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi sonucu göl donmayınca atlı kızakçılarda sezonu göl üstünde değil gölün kıyısında açtı.

    Bölgeye yağan kar gölü dondurmasa da atlı kızakçılar arazide bulunan kar üzerinde Çıldır Gölüne gelen yerli ve yabancı turistleri kızakları ile gezdiriyorlar.

    Atlı kızak gezintisinden keyifli anlar yaşayan turistler ise bol bol hatıra fotoğrafı çekilerek anı ölümsüzleştirmeye çalışıyorlar.

  Atlı kızakçılardan Tekin Akçay, henüz havaların gölün donmasına etki edecek düzeyde olmadığını belirterek ?Çıldır Gölü henüz buz tutmadığı için bizde gölümüze gelen misafirlerimizi göl kıyısında bulunan tarla üzerinde gezdiriyoruz. Gölün yaklaşık iki hafta içerisinde tamamaen buzla kaplanmasını bekliyoruz. Gerer ülkemizden, gerekse yurt dışından her yıl ilçemize gelerek buz kaplı göl üzerinde atlı kızak keyfi yapan turistlerimizi gezdirmek için heyecanla bekliyoruz? dedi.

     Atlı kızakçı Tuncay Aydemir de Çıldır´a gelecek olan turistleri beklediklerini belirterek ? biz gölümüz buz tutmasa da ufak ufak sezonu açtık. Kış aylarında Çıldır´a gelen yerli ve yabancı misafirlerimizin en büyük arzusu donan göl üzerinde atlı kızağa binmek. Şu aşamada buraya gelen misafirlerimize göl üzerinde olmasa da göl kıyısında da olsun bu keyfi yaşatmaya çalışıyoruz. İnşallah en kısa zamanda gölümüz tamamen buzla kaplandığında geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yılda misafirlerimizi kızaklarımızla en iyi şekilde ağırlayacağız? dedi.

   Muğla Fethiye´den bölgeye gelen Sadike Tunçbek de Çıldır Gölü´nü çok sevdiğini, ancak donmuş halini görememenin üzüntüsünü yaşadığını ifade etti.

   Çıldır Gölü kıyısında balık lokantası işleten Can Uzunkaya da şimdiden turistlerden yoğun talep aldıklarını belirterek, ?Bu sezon çok yoğun geçecek gibi, sadece Çıldır Gölü´nün donmasını bekliyoruz. Çünkü gelenlerin çoğu gölün donmamış halini görünce üzülüyor, hayal kırıklığı yaşıyor. Gölün donmasıyla sezon tam anlamıyla başlayacak.? dedi.