ATALAY VE KÖKSOY`DAN HORTUM MAĞDURU VATANDAŞLARA ZİYARET

ATALAY VE KÖKSOY`DAN HORTUM MAĞDURU VATANDAŞLARA ZİYARET

Ardahan da meydana gelen hortum felaketi sonrası yaralar sarılıyor.

        Ardahan da meydana gelen hortum felaketi sonrası yaralar sarılıyor.

      Ak Parti Milletvekili Prof.Dr. Orhan Atalay, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Ak Parti İl Başkanı Yunus Baydar, Ardahan AFAD Müdürü Tuncay Aras, İl Yönetim Kurulu Üyeleri ile beraberindeki heyet, Pazar günü meydana gelen doğal afette evleri hasar gören vatandaşları ziyaret etti.

      Evleri tek tek gezen Milletvekili, Belediye Başkanı ve beraberindeki heyet, mağdur vatandaşlarımızla görüştükten sonra basın açıklaması yaptılar. Olayla ilgili ilk açıklamayı yapan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, "Pazar günü Ardahan şehir merkezinde meydana gelen hortum neticesinde, hasar gören ve çatıları uçan evleri Milletvekilimiz Prof. Dr. Orhan Atalay ile birlikte dolaşmaktayız. Bu hadiseyi yaşayan hane sahiplerine geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Bu çerçevede Hasar tespit sürecini de takip etmekteyiz. İl Başkanımız, AFAD Müdürümüz ve heyet ile birlikte bu alanı dolaştık. Tabii ki afet, büyük bir afet, bu olayda kimsenin burnunun kanamaması da bizim için şükür vesilesidir. Yaşanan bu olayda yaklaşık 50 evin çatısı uçmuştur. Özellikle Yenimahalle de hasarlar daha ağırdır. Bununla ilgili bugün milletvekilimizle birlikte yaşanan olayı yerinde görerek gerekli çalışmaları yapmak için burada bulunduk. Ben kendisine bugün burada bulunduğu için teşekkür ediyorum. Ayrıca hemşerilerime de geçmiş olsun diyorum" dedi.

       Olayın ucuz atlatıldığını ve hemşerilerine büyük geçmiş olsun dileğinde bulunan Ardahan Ak Parti Milletvekili Atalay ise;"Tabi olay gerçekten büyük olay ama hamdolsun ucuz atlatıldı. Havanın yağışlı olması sebebiyle vatandaşlarımızın evlerinde olmaları dışarıda olmamalarından dolayı can kaybı olmamıştır. Bütün ekonomik Mali zararlar kısa sürede karşılanacaktır. Hasar tespit süresi tamamlanmak üzeredir. İnşallah en kısa zamanda AFAD Genel Başkanlığından ödenekleri gelir ve yaralar sarılır" dedi.

       Ayrıca Atalay, Hemşerilerimizin mağduriyetinin en geç 10 gün içerisinde giderileceğinin de altını çizdi.