ATALAY İRAN`A GİTTİ

ATALAY İRAN`A GİTTİ

Ak Parti Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay,

      Ak Parti Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay, Türkiye Delegasyonu başkanlığını yürüttüğü İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamentolar Birliği`nin 17-22 Ocak tarihleri arasında İstanbul`da yapacağı yıllık olağan genel kurul öncesi çalışmalar için İran`ın başkenti Tahran`a gitti. Üç günlük bir çalışmanın ardından yurda dönecek olan Atalay kısa bir de mesaj yayımladı.
      "53 İslam ülkesinden meclis başkanları ile parlamenterlerin katılacağı 2015 Genel Kurul toplantısına bu yıl ev sahipliği yapacak ülke Türkiye`dir. Bilindiği üzere İslam Dünyası`nın kahir ekseriyeti bugün geride bıraktığımız yüzyılın başından beri sırtlan kümesi batılı emperyalist güçler tarafından işgal edilmişliğin, sömürgeleştirilmişliğin, batılı efendilerine karşı kedi ama kendi halklarına karşı aslan kesilen diktatörlerin elinde kalmışlığın en derin cefasını yaşıyor. Afrika`daki açlığın da Ortadoğu`daki cehennemin de, Boko Haram`ın da İşid`in de el-Kaide`nin de asıl müsebbibi tabii toplumsal genetiğimizi ifsat etmiş olan o `medeniyet maskarası mahluklar` olduğu bilincinde olan herkes gayet iyi biliyor ki, o `galipler` geçtiğimiz yüzyıl boyunca kendi kıtalarında demokrasi, özgürlük, adalet, birlik, barış ve refahtan cennetler inşa ederlerken biz `mağluplara` da o değerlerin aksini reva gördüler. O yüzden de Müslümanlar olarak dünyamızın büyük bir kısmını ahtapotun zehirli kolları misali çepeçevre kuşatmış bulunan diktatörlükten, esaretten, işgalden, sömürgeden, zulümden, parçalanmışlıktan, savaştan ve sefaletten bir türlü kurtulamıyoruz. Kısa adı İSİPAB olan İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamentolar Birliği`nin birincil ödevi de binlerce yıl boyunca bu coğrafyanın üstünde vücut bulmuş maddi-manevi her türlü varlığımızı yakıp kül eden bu cehennemî hayattan bir an önce kurtuluş çaresi bulmaktır. O çarenin iç barıştan ve siyasi istikrardan geçtiğini yüzlerce kez tecrübe etmiş bir coğrafyanın sakinleri olmamıza rağmen ne yazık ki bu gerçeği hâlâ arzu edilen düzeyde idrak edemedik. Ondan olsa gerek ki, bu toprakları sen-ben kavgasından, ayrılık-gayrılık sevdasından da bir türlü arındıramıyoruz.
      Tarihin bu evresinde tek başına kalmış da görünse mazlumların en gür sesi, en yiğit yüreği ve en büyük umudu olmuş Türkiye`nin ev sahipliğinde yapılacak 2015 İSİPAB Genel Kurulu`nun bu cehennemin ateşin ve zifirî karanlığından kurtuluşun sebebi ve tüm beşeriyet için özgürlüğün, eşitliğin, adaletin, refahın ve kardeşliğin tecessümüne vesile olmasını diliyorum".