ATALAY, ÇILDIR`I ZİYARET ETTİ

ATALAY, ÇILDIR`I ZİYARET ETTİ

Ak Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay Çıldır`da Partilileriyle bir araya geldi.

           Ak Parti  Ardahan Milletvekili Orhan Atalay Çıldır'da Partilileriyle bir araya geldi.
      Ak Parti Çıldır İlçe binasında parti teşkilatı ve köy muhtarlarıyla bir ara gelen Atalay ilçenin sorunlarını dinleyecek Hükumetin ürettiği politikalar hakkında bilgi verdi. 
         Köy Muhtarları yoğun olarak hayvan fiyatlarının durumundan bahsederken Atalay" Hayvan fiyatlarında artış gözlenmeye başladı. Şuan Ardahan Hayvan pazarında canlı olarak hayvanın kilosu 10 liraya kadar yükseldi. Bu fiyatlara hükumet olarak müdahale ederek biraz daha yükseltmesi konusunda çalışmalarımız devam etmektedir. Yalnız çiftimize de bu konuda büyük iş düşüyor. Bölgemizde bulunan hayvan ırk yeterli değildir. Çiftçimiz ilk önce  hayvanlarını süt için mi yoksa et için mi besleyeceklerine karar verip bu yönde çalışmalıdır. Hayvan ırkını değiştirip ona göre bir çalışma yürüttüklerinde hayvan fiyatları daha da yükselerek çiftçimizi tatmin edecek koşula gelecektir." 
TEK SORUN HAYVANCILIK
         Halkın sorunlarını dinleyen Atalay " Görüyorum ki vatandaşımızın tek sorunu hayvancılık, Hükumetimizin vatandaşımıza sağladığı diğer hizmetlerden memnunlar hayvancılıkla ilgili olarak çalışmalarımız devam etmektedir. En kısa zamanda bu sorunu da ortadan kaldıracağız."
AKTAŞ İÇİN SÖZÜMÜZÜ TUTTUK
        Aktaş Sınır kapısıyla ilgili olarak da açıklamalarda bulunan Atalay" Hükumetimiz 2013 yılı için Ardahan da 700 bin tl' lik yatırım gerçekleştiriyor. Bu tutar Ardahan tarihindeki en büyük tutardır. Çıldır'da geçen yıl biz bir söz verdik 1 yıl içerisinde Aktaş Sınır kapısının ihalesini yapıp temelini atacağız diye. Bu gün bu sözümüzü yerine getirmenin gururu içerisindeyiz. Aktaş Sınır Kapımız 52 bin tl ye ihale edilmiş ve bugün temeli atılmaya başlamıştır. Aktaş 8 aylık bir sürede tamamlanarak Ülkemizin üçüncü büyük Sınır kapısı olarak hizmet verecektir" dedi.
Çıldır İlçesinde yoğun bir kalabalıkla karşılanan Atalay, İlçe halkının sorunlarını dinlemesinin ardından Çıldır Esnafını ziyaret ederek ilçeden ayrıldı.