ATALAY, YATIRIMLARIN STARTINI VERDİ

ATALAY, YATIRIMLARIN STARTINI VERDİ

Ak Parti Ardahan Milletvekili...

     Ak Parti Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay, ülke sorunlarının çözümüne sunduğu katkıların yanı sıra, Ardahan´da mevcut yatırımların tamamlanması için çalışmalarını yoğunlaştırıyor.
   

    Milletvekili Atalay, Parlamento´yu temsilen katıldığı İslam İşbirliği Zirvesi´nin akabinde Ardahan´a geldi. Cumartesi Günü Karayolları Bölge Müdürü ile DSİ Bölge Müdürü´nün katıldığı bir toplantı yaptı. Ardahan Valisi, Belediye Başkanı ve Ak Parti İl Başkanı´nın da katıldığı toplantıya Ardahan ve ilçelerinde Karayolları´nda çalışan yüklenici firmalar da çağrılarak önümüzdeki inşaat sezonunda yapılacak yatırımlar ve işler ele alındı.

MOZARET TÜNEL İNŞAATI BAŞLIYOR

     DSİ Bölge Müdürü Durançam Barajı ile Ardahan´da yapılacak DSİ Tesisleri´nin bu yıl içinde başlanacağını söyledi. Karayolları Bölge Müdürü ise, Ardahan´ın Kuzey ve Güney Çevre Yollarının inşaatına başlanacağını, Ardahan-Göle, Ardahan-Posof, Ardahan Çıldır duble yollarında yoğun bir çalışma yapılacağını, ayrıca ihale süreci tamamlanmak üzere bulunan Mozeret Tüneli´nin de bu yıl içinde yapımına başlanacağı bilgisini verdi.

ARDAHAN-GÖLE KARAYOLU İÇİN MÜJDE

      Toplantıya yüklenici firma yetkilileri de çağrılarak onlardan kaynaklı iş gecikmeleri üzerinde özellikle duruldu. Geçtiğimiz yıllarda zamanında işlerini bitirmemiş olan yetkililer bu yıl özellikle asfalt malzemesinin ucuzlamış olmasından da yararlanarak işlerine hız vereceklerini söylediler. Toplantıyı tertipleyen Atalay, uzun bir süredir bitirilemeyen Göle Devlet Hastanesi´nin yeni bir firmaya verildiğini ve önümüzdeki iki-üç ay içinde tamamlanacağını, Göle-Ardahan Duble Yolu´nda ise 30 km´lik kısmının tek taraflı olarak trafiğe açılacağı müjdesini verdi.

    Yatırımlarla ilgili yapılan toplantıdan hemen sonra Daraltılmış İl Danışma Toplantısına katılan Atalay gündemdeki konulara ilişkin bir konuşma yaptı. Pazar Günü ise Ak Parti İl Teşkilatı ile birlikte il genelinde birçok taziye ziyaretlerinde bulunan Atalay, Ardahan ve Göle Devlet Hastanelerinde hastaları ziyaret edip yetkililerden bilgi aldı.