ATALAY İRAN´DA İSLAM TEMSİLCİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

ATALAY İRAN´DA İSLAM TEMSİLCİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

AK Parti Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay,

    AK Parti Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay, İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamentolar Birliği Başkanı olarak gittiği İran da; İslam ülkelerinin temsilcileriyle toplantılar düzenledi. İslam dünyasın da ki savaşların durdurulması ve bölgeye barışın gelmesi için yoğun çaba harcayan Atalay, halk edebiyatında ki aşık Kerem ve Aslı´nın yurdu Isfahan´ı ziyaret etti.

Atalay´ın son 2 aylık karnesi ve başarısı

    Ardahan´da üçüncü kez milletvekili seçilen AK Parti Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay´ın son aylardaki çalışmaları kamuoyundan da takdir topluyor.

    2011 yılında Ardahan´da ilk defa milletvekili seçilen Atalay, o dönem siyasete daha yeni yeni hazırlanırken, Ardahan´ın sorunları üzerine proje yürütüyordu. Atalay o dönem siyasette çırak olduğu için özellikle Kars´ın kurt politikacılarının oyunlarına iyi niyetinden dolayı çabuk kanıyordu.

    Bilindiği gibi, Ardahan´da Posof Türkgözü ile Çıldır Aktaş Sınır Kapılarının bulunmasına karşın, sınır kapısı açık olmayan Kars´ta İç Gümrükleme Müdürlüğü kurulmuştu. Yine Bakü-Tiflis Demiryolu projesinde güzergah Kars´a göre ayarlanmıştı.

    Siyasette pişen, bürokrasideki hantallığı gören ve isyan eden Milletvekili Atalay, 1 Kasım genel seçimleriyle Ardahan´da birinci parti olmanın avantajını da alarak artık elini masaya vuruyor.

    Milletvekili Atalay, son iki ayda Ardahan adına yapılması ne gerekiyorsa sorunları bakanlık düzeyinde masaya yatırıyor, talepleri ilettikten sonra bu projelerin gerçekleşmesi adına birde söz alıyor. Son yıllarda beklenen ve özlenen Ardahan heyetinin Ankara´ya çıkarma yaparak birlik beraberlik örneği göstermesi ise yine Milletvekili Atalay´ın başarısı olarak kabul ediliyor.