ASRIN PROJESİNİN AÇILIŞINA VALİ BİLMEZ´DE KATILDI

ASRIN PROJESİNİN AÇILIŞINA VALİ BİLMEZ´DE KATILDI

Vali Mehmet Emin Bilmez...

    Vali Mehmet Emin Bilmez, asrın projesi olarak nitelendirilen Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattının Bakü´de düzenlenen açılış törenine katıldı.
 
   Hattın açılması nedeniyle Azerbaycan´ın başkenti Bakü´de tören düzenlendi. Törene Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev ve Gürcistan Başbakanı Sayın Giorgi Kvirikaşvili, Kazakistan, Özbekistan Başbakanları, Ulaştırma Denizcilik  ve Haberleşme Bakanımız Sayın Ahmet Arslan, Ardahan Valimiz Sayın Mehmet Emin Bilmez, Ardahan Milletvekilimiz Sayın Orhan Atalay, Ardahan Belediye Başkanımız Sayın Faruk Köksoy ile çok sayıda davetli katıldı. 
 
     Törende konuşan ve projenin önemine vurgu yapan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan: ?Bugün içinde bulunduğumuz dönemden dolayı istikbalimiz için önemli adımlar atıyoruz. Bu proje ile Asya, Avrupa ve Afrika´yı birbirine bağlıyoruz. Kararlılığımızın ve vizyonumuzun ortak kararı olan bu proje çok önemli. izler dünyanın kalbi olan son derece stratejik bir coğrafya da yaşıyoruz. Proje ülkelerimizin gelişimine katkı sağlayacak. Proje nakliyeciler açısından en avantajlı imkanları sunacak. Böyle bir  hattın bölgemize getirisi sadece ekonomik olmayacaktır. Proje, siyasi olarak  barış, güvenlik, istikrar ve sosyal olarak refah getirecek, yük ve insan  hareketliliği yanında bilgi hareketliliğiyle de ülkelerimizin beşeri gelişimine  katkı sağlayacaktır? dedi.

   Konuşmaların ardından, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev ve Gürcistan Başbakanı Sayın Giorgi Kvirikaşvili ile Kazakistan, Özbekistan Başbakanlarının birlikte butona basmasıyla birlikte ilk tren Bakü´den Kars´a hareket etti. 

 
     BTK Demir Yolu hattıyla başlangıçta 1 milyon yolcu, 4 milyon ton yük, gelecek süreçlerde ise yaklaşık 6.5 milyon yolcu 15-20 milyon ton yük taşınması hedefleniyor.