AŞIKŞENLİK`LİLER VAZGEÇMİYOR

AŞIKŞENLİK`LİLER VAZGEÇMİYOR

Belediyeler yasasıyla beraber nüfus azlığı sebebiyle kapatılması kesinleşen Aşıkşelik beldesinin kapatılmasını engellemek için girişimler sürüyor.

 

      Belediyeler yasasıyla beraber nüfus azlığı sebebiyle kapatılması kesinleşen Aşıkşelik beldesinin kapatılmasını engellemek için girişimler sürüyor.
     Hükümet tarafından uygulamaya konulan belediyeler yasasıyla nüfusu 2000 kişinin altında olan belediyelerin belediyeliklerinin kapatılması kararıyla birlikte Aşıkşenlik belediyeside kapatılmıştı. Belediyelerinin kapatılmasının önüne geçmek için gerek köy içindeki gerekse gurbette yaşayan Aşıkşenliklilerin mücadesi devam ediyor. Türkiye genelindeki tüm Aşıkşenliklilerin nüfus kayıtlarını Aşıkşenlik'e aldırarak bu kültürel mirasın kapatılmaması için son derece duyarlı davrandığını dile getiren Aşıkşenlik Belediye başkanı Mülazim Karaçay yaptığı açıklamada '' bu hazin olay beldemize ve beldemizin yetiştirmiş olduğu kurtuluş mücadelemizde öncü olmuş, bağımsızlığımız için boynu kılıç altındayken bile sazıyla, sözüyle mücadele eden büyük değerimiz Aşık Şenlik'e vurulacak bir kelepçedir. Bu günümüzde bizi yalnız bırakmayarak mücadelemizde bizimle omuz omuza olan gurbetteki bütün hemşerilerimizle buradan haykıyoruz Aşık Şenlik ulusal bir değerdir. Hiçbir çalışma bu değeri görmemezlikten gelmeye bahane olamaz. Mücadelemizin sonucu ne olursa olsun yılmadan, haklılığımızla devam edeceğiz. Gurbette yaşayan bütün hemşerilerimizin ata topraklarına gelerek haklı davamızda bizleri yalnız bırakmamalarını istiyoruz dedi.'' 
      Aşıkşenlik beldesine son kayıtlarını aldıran vatandaşlarla beraber toplam nüfusun  1200 kişiye ulaştığını beyan eden Karaçay ikametlerini aldıran bütün hemşerilerine teşekkür etti.