ARZU KILIÇ ANISINA YAPILAN YARIŞMA SONUÇLANDI

ARZU KILIÇ ANISINA YAPILAN YARIŞMA SONUÇLANDI

Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığınca..

     Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanlığınca vefat eden akademik danışman Doktor Öğretim Görevlisi Arzu Kılıç anısına düzenlenen girişimcilik kursu yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

            ATSO konferans salonunda düzenlenen programa, Vali Hüseyin Öner, Ardahan Üniversitesi (ARÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, ATSO Başkanı Çetin Demirci, diğer yetkililer ve kursiyerler katıldı.

              Programda konuşan Vali Hüseyin Öner, ülkeler ve ekonomiler açısından en önemli potansiyelin yetişmiş insan gücü olduğunu, sonrasında doğal kaynaklar, sermaye birikimi vb. önemli avantajların sıralanabileceğini belirterek şunları söyledi:  “Yetişmiş insan gücü diye nitelendirdiğimiz potansiyelin, ekonomilerin istediği, beklediği üretim ve istihdam realitesini ortaya çıkarması için günümüzde kurumsal bir takım destekler gerekiyor. Eğitimli, donamlı olmak çok önemli ama bu yetişmiş, birikimli insan gücünü harekete geçirecek yönlendirecek mekanizmalara ihtiyaç hissediyorsunuz. Bu anlamda, bugün bunun güzel, başarılı bir örneğine tanık oluyoruz. Ardahan Ticaret ve Sanayi Odamız, Ardahan Üniversitesinden ve KOSGEB’den de destek alarak şehrimizdeki iş adamlarını özendirmek, yatırma yönlendirmek, ülkemizin de ihtiyaç hissettiği işadamı, sermaye ve yatırım buluşmasını sağlayacak çok önemli ve faydalı bir yarışmayı düzenleyerek önemli bir ihtiyacın karşılanması için başarılı bir organizasyon yapmıştır. Bu çalışmayı yaparken de üniversitemizin müteveffa öğretim üyesi, geçmişte Ticaret ve Sanayi Odasına danışmanlık yapmak suretiyle çok emeği geçmiş Arzu Kılıç hocamızın adına düzenlenmiş ve değerli hocamızı anmamıza da vesile olmuştur. Ben, Ticaret ve Sanayi Odamızı hem bu girişimcilik yarışması, hem de kadirşinaslık, vefakarlık tavırlarından ötürü kutluyor, yarışmada derece alan girişimcilerimizi de tebrik ediyorum.”

2021/04/1617225490_dr-arzu-kilic-atso_-2.jpg

2021/04/1617225491_dr-arzu-kilic-atso_-6.jpg