ARÜGEM`DEN ÖĞRENCİLERE DESTEK SÜRÜYOR

ARÜGEM`DEN ÖĞRENCİLERE DESTEK SÜRÜYOR

"Öğrenci merkezli" bir üniversite olma yolunda hızla ilerleyen Ardahan Üniversitesi (ARÜ),

       "Öğrenci merkezli" bir üniversite olma yolunda hızla ilerleyen Ardahan Üniversitesi (ARÜ), üniversiteli gençlerin eğitim hayatlarına katkı sağlayacak nitelikteki faaliyetlerine devam ediyor. Bu çerçevede hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle dikkat çeken Ardahan Üniversitesi Gençlik Eğitim Merkezi de (ARÜGEM), ihtiyaç sahibi öğrencilere destek olmayı sürdürüyor. Son olarak ARÜGEM tarafından "Geleneksel Öğrencilere Destek Yemeği" programı düzenlendi.
       ARÜ Sosyal Tesisleri'nde öğrenciler yararına yapılan programa Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu'nun eşi Nilgün Azizoğlu, Ardahan Vali Yardımcısı Deniz Pişkin'in eşi Nurhan Pişkin, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy'un eşi Cevriye Köksoy, ARÜGEM Başkanı Canan Korkmaz, İl Jandarma Komutanı J. Albay Şefaattin Serten'in eşi Gül Serten, ARÜGEM üyeleri, ARÜ'lü idari-akademik personeli ile Ardahan'da görev yapan çok sayıda öğretmen katıldı.
 
VALİ AZİZOĞLU'NUN EŞİ Nilgün Azizoğlu'NDAN ÖNEMLİ ÇAĞRI
      Programın açık konuşmasını Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu'nun eşi Nilgün Azizoğlu yaptı. Öğrenciler yararına düzenlenen etkinliğe katıldığı için çok mutlu olduğunu belirten Azizoğlu, "Bu gibi organizasyonlara katılmak sosyal sorumluluk görevidir. Çünkü burada okuyan öğrencilerimiz bizlerin çocukları, bizlerin misafirleri… Onların yedikleri, içtikleri çorbada bizim de bir tuzumuz olsun ve yapılan yurtlarda bizim de bir tuğlamız olsun istiyorsak; bugün burada yapılacak olan hayırlı bir işte, hayır yarışında hep birlikte yarışalım istiyorum. Bizler eğitime destek verirsek, mutlaka insanımız kazanacaktır. Kazanan Ardahan olacak, kazanan ülkemiz olacaktır." diyerek, ARÜGEM'in faaliyetlerine her zaman destek verilmesi gerektiğini kaydetti.
       Programda bir konuşma yapan ARÜGEM Başkanı Canan Korkmaz ise, öğrenciler yararına yapılan bu tür etkinliklerin devam edeceğini belirtti. Ayrıca Korkmaz, ARÜGEM tarafından planlanan söz konusu programların ARÜGEM üyeleri ve ARÜ'ye yeni katılan personeller arasındaki tanışma ve kaynaşmayı sağlayacak özellikte olduğunu da vurguladı. Konuşmasının sonunda Korkmaz, katkılarından dolayı başta Ardahan esnafı olmak üzere, ARÜGEM'e maddi ve manevi desteği olan herkese teşekkür etti.
PROGRAM DOLU DOLU GEÇTİ
         Öte yandan programda "24 Kasım Öğretmenler Günü" nedeniyle özel bir çekiliş yapıldı. Çekilişe Ardahan'da görev yapan öğretmenler katıldı. Programda çekilişi kazanan öğretmenin hediyesi, ARÜGEM Başkanı Canan Korkmaz tarafından takdim edildi. Bunun ardından 23 Şubat İlköğretim Okulu 4. Sınıf öğrencilerinden İlçin Vanlı öğretmeni için yazdığı şiirini okudu. Daha sonra program müzik dinletileri ile devam etti.
ARÜGEM'İN ÇALIŞMALARI SON SÜRAT DEVAM EDİYOR
    Ardahan Üniversitesi Gençlik Eğitim Merkezi (ARÜGEM), bölge coğrafyasının sosyo - kültürel yapısına katkıda bulunmak ve yerel halkla üniversite arasında bir köprü vazifesi görerek üniversitenin asli vazifesi olan sosyal sorumluluk bilincini geleceğe taşımak amacıyla 2009 yılında kurulmuştur. ARÜGEM; eğitim veren eğiticilerin, eğitim alan öğrencilerin, ortak sosyal, kültürel, ekonomik, mesleki, sportif ve eğitim - öğretim ile ilgili her türlü ihtiyacını karşılayarak maddi ve diğer alanlarda onlara yardımcı olmayı da hedeflemiştir.
      Kuruluş, söz konusu amaç ve hedefleri doğrultusunda burs projelerini son sürat sürdürmektedir. Bu nedenle 2013 - 2014 eğitim ve öğretim yılında 40 öğrenciye burs imkanı sağlanmaktadır. ARÜGEM'in girişimleriyle 30 öğrenciye ise Ardahanlı işadamlarından Mikail Şentürk ve İsmet Aydın tarafından burs verilmektedir. Öte yandan ARÜGEM, Ardahan Üniversitesi'nde okuyan öğrenciler arasında bölüm birincilerine özel 'Başarı Bursu' vermeyi planlamaktadır.
        ARÜGEM'in gelir kaynakları, düzenlenen yemek, gece, kermes, gezi gibi etkinliklerden elde edilen gelirler ile iş adamlarının ve Ardahan esnafının destekleridir. Ayrıca, Semiha Şakir Vakfı da ARÜGEM'i kurulduğu günden beri maddi ve manevi olarak desteklemektedir.