ARÜGEM BABALAR GÜNÜNÜ KUTLADI

ARÜGEM BABALAR GÜNÜNÜ KUTLADI

Ardahan Üniversitesi Gençlik Eğitim Merkezi Derneği (ARÜGEM) Çıldır Meslek Yüksekokulu Sosyal Tesisleri’nde Babalar Günü’ne özel bir program düzenledi.

 

   Ardahan Üniversitesi Gençlik Eğitim Merkezi Derneği (ARÜGEM) Çıldır Meslek Yüksekokulu Sosyal Tesisleri’nde Babalar Günü’ne özel bir program düzenledi.

         Ardahan Valisi Mustafa Tekmen, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Çıldır Kaymakamı Cevat Çelik başta olmak üzere birçok kurum ve kuruluş çalışanları ile Ardahanlılar ARÜGEM’in Babalar Günü’ne özel verdiği yemekte bir araya geldi.

         Babalar Günü özel programda, Aşık Faruk Erdoğan’ın seslendirdiği türküler ve okunan şiirler katılımcıları hem eğlendirdi hem de duygulandırdı. Babalar Günü’nün anlam ve önemine dair bir konuşma yapan ARÜ Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, babalığında analık kadar kutsal bir görev olduğunun altını çizdi. Babaları insanların arkasında bir dağ olarak tanımlayan Korkmaz, konuşmasına şöyle devam etti: “Babalarınız yaşıyorsa dağlara bakabilirsiniz, uzun vadeli planlar yapabilirsiniz. Babalar bizim hayatımızın gücünü oluşturan dağ gibi insanlardır. Alimler grubuna sormuşlar, ‘dünyada dağlar mı çoktur, tepeler mi?’ diye. Onlarda dağlar çoktur demiş. Olur mu efendim? demişler her dağın bin tane tepesi var, onun için tepelerin daha çok olması gerekmez mi? diye karşı çıkmışlar. Alimler tekrar cevap vermiş, siz bilmiyorsunuz nice insanlar vardır ki dağ gibidir onun için dağlar daha çoktur. İşte babalarımızda bizim dağlarımızdır.”

‘ARÜ AİLESİ KUTLU BİR TOHUM GİBİ ÇOĞALIYOR’

        ARÜ Rektörü Korkmaz, hakkın rahmetine kavuşmuş olan babaları rahmetle anıp, yaşayanlara uzun ömürler dileyerek konuşmasına devam etti. Ardahan Üniversitesi’nin ilk kurulduğu zamanda gerçekleştirdikleri ilk sempozyumda sahnede küçücük kaldıklarını belirten Korkmaz, “Geleceğin dünyasını öyle kurmalıyız ki bizim çocuklarımız daha mutlu, daha aydınlık, daha demokratik, refah seviyesi yüksek bir dünyada yaşasınlar. İlk sempozyumumuzda sahnede küçücük kalan üniversitemiz ailesi, kutlu bir tohum gibi çoğalıyor; artık salonlara sığmıyoruz. Her geçen gün yeni çocuklarımız oluyor, gün geçtikçe çoğalıyoruz. Arkanızdaki dağlar eksik olmasın, mutluluğunuz daim olsun. Bu özel güne katılma nezaketini gösterdiğiniz için de ayrıca teşekkür ederim” dedi.