ARÜ`DE NEVRUZ ATEŞİ

ARÜ`DE NEVRUZ ATEŞİ

Baharın müjdecisi Nevruz, Ardahan Üniversitesi"nde coşkuyla kutlandı

        Baharın müjdecisi Nevruz, Ardahan Üniversitesi'nde coşkuyla kutlandı 

       Ardahan Üniversitesi (ARÜ), Atatürk Kültür Merkezi, Ardahan Valiliği, Ardahan Belediyesi ve Ahmet Yesevi Üniversitesi'nin işbirliğinde Ardahan Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen programla baharın gelişi kutlandı. Nevruz Özel Programı'nda Ahmet Yesevi Sanat Topluluğu'nun gösterileri salondaki katılımcıları coşturdu. 

       Ardahan Valisi Mustafa Tekmen, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Ardahan Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Gümüştekin, Atatürk Kültür Merkezi temsilcileri Serpil Gözcü ve Alim Yanık, Ahmet Yesevi Üniversitesi Özel Kalem Müdürü Halil Ulusoy, Ardahan Üniversitesi akademik-idari personeli, öğrenciler ve Ardahanlıların katıldığı program büyük ilgi gördü. 

     Nevruz Özel Programı, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy ve Ardahan Valisi Mustafa Tekmen'in açılış konuşmalarını yapmalarıyla başladı. 

       Programın ilk konuşmasınıgerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Nevruz'u coşkuyla karşılıyor olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Nevruz'un "yeni gün" anlamına geldiğini belirten Korkmaz şunları söyledi; "Adriyatik'ten Çin Seddi'ne uzanan bu büyük coğrafyada bütün halklar, bütün milletler toprak ananın uyanışını,yeni günü kutluyorlar. Burada önemli olan tabiat ananın uyanışına insanların, toplulukların ve milletlerin katılmasıdır. Bizler toprak ananın çocuklarıyız. Adriyatik'ten Çin Seddi'ne uzanan coğrafyada dili, dini, mezhebi farklı olsa da tüm insanların doğa ananın uyanışında bir olduklarını görüyoruz. Doğa ana herkesi ışıklayan bir şekilde kendi uyanışına katıyor." 

'AHMET YASEVİ KUTUP YILDIZI GİBİDİR' 

     Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Yesevi Sanat Topluluğu'nun Orta Asya'dan Ahmet Yesevi Üniversitesi öğrencilerinden oluşan bir topluluk, Ahmet Yesevi'nin ise Anadolu'nun vatanlaşmasında çok önemli katkılarının olduğunu vurguladı. Ahmet Yesevi Üniversitesi'nden Ardahan Üniversitesi'ne gösteri için gelen Yesevi Sanat Topluluğu'na teşekkürlerini sunan Korkmaz, sözlerini şöyle sonlandırdı: "Kutup yıldızlarının ışıkları daima aydınlıktır, Hoca Ahmet Yesevi de kutup yıldızı gibi çağlar boyunca bizleri aydınlatmıştır. Ahmet Yesevi Üniversitesi Dans Topluluğu da Yesevi'nin selamınıve kıvılcımını yeniden bizlere getirdi. Gelen misafirlerimizi Yesevi'ninışıltıları olarak selamlıyor, onlara teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bugün burada Kazakistan, Kırgızistan, Doğu Türkistan, Özbekistan, Azerbaycan ve Anadolu'dan örneklerini göreceğimiz gösteriler izleyeceğiz. Şimdiden Nevruzunuz kutlu olsun." 

       Programın ikinci açılış konuşmasınıyapan Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, toprak ananın uyanışını coşkuyla ve sevinçle karşılayacaklarını belirterek, geniş coğrafyada yaşayan bütün insanların, toplulukların ve milletlerin Nevruzunu kutladı. 

          Ardahan Valisi Mustafa Tekmen akraba topluluklarını Ardahan'da misafir ediyor olmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi. Vali Tekmen, bundan tam on üç yıl önce akraba topluluklarının oluşturduğu dans grubunu Kazakistan'da izlediğini belirtti ve o zaman yaşamış olduğu duyguları izleyicilerle paylaştı. Dans topluluğunu Ardahan'da görme tesadüfünün kendisini çok sevindirdiğini anlatan Vali Tekmen,"Ruhumuzu zaman tünelinde ata topraklarına götürecek olan topluluğa şimdi ev sahipliği yapmak ne güzel bir duygudur " diyerek sözlerini sonlandırdı. 

        Açılış konuşmalarının ardından sahne alan Yesevi Sanat Topluluğu'nun gösterileri katılımcılara unutulmaz dakikalar yaşattı. Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan, Gürcistan, Azerbaycan ve Türkiye'den şarkıların ve türkülerin seslendirildiği programın sonunda izleyiciler Ahmet Yasevi Sanat Topluluğu'nu ayakta alkışladı. 

       Program sonrasında Yesevi Sanat Topluluğu Sanat Yönetmeni Elmira Şenduran, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz'a 'bu güzel etkinliğin organizasyonunda gösterdiği çaba için' teşekkür plaketi takdim etti. Gece, Rektör Ramazan Korkmaz, Ardahan Valisi Mustafa Tekmen ve Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy'un Yesevi Sanat Topluluğu'na sundukları teşekkür plaketleri ile son buldu.