ARÜ`DE İNSANİ GELİŞİM KONFERANSI

ARÜ`DE İNSANİ GELİŞİM KONFERANSI

Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB) Başkanı ve Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, "Türkiye`nin gelişimine, Kafkasya ülkeleri en az bizim kadar seviniyor." dedi.

 

     Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB) Başkanı ve Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, "Türkiye'nin gelişimine, Kafkasya ülkeleri en az bizim kadar seviniyor." dedi.
        Rektör Korkmaz, Türkiye'nin son yıllarda büyük bir gelişme ve değişme süreci yaşadığını belirterek, "Bu gelişme ve değişmeyi, zorlayan nedenlerimiz var. Bir kere çok genç ve dinamik bir nüfus potansiyelimiz var. Çok iyi eğitim almış, çok güzel okullarda okumuş gençlerimiz var. Bunlar iyi yetiştiler. Türkiye'yi daha güvenli, daha ufuklu yarınlara taşıyabilecek kadrolarımız oluştu." diye konuştu.
      Türkiye'nin söz konusu potansiyelinin aynı zamanda Kafkasya Bölgesi'ni olumlu anlamda etkilediğini ifade eden Korkmaz, " Kafkasya ülkeleri, Türkiye'nin gelişimine en az bizim kadar seviniyor" dedi.
      Diğer yandan Türkiye'nin bölge ülkeleriyle ilişkilerini daha çok geliştirerek ortak yaşam iradesini ortaya koyması gerektiğini söyleyen Rektör Korkmaz, bu konuda neler yapılması gerektiğini ise şu şekilde özetledi: "Biz bu bölgede kim olursa olsun, Ermeniler, Gürcüler, Ruslar, Ukraynalılar, İran, Irak- onlarla ortak yaşama irademizi ortaya koymamız ve bunu savunmamız gerekiyor. Sadece ortak yaşama iradesini beyan etmek yetmiyor. Bunun üzerine gitmemiz gerekiyor. Bu isteğin arkasına eylem aktivitemizi koymamız gerekiyor. Eylemlerimizle bu ortak yaşama irademizi desteklememiz gerekiyor ki bu gerçekleşsin."
      Öte yandan Türkiye'nin küresel düzeyde kalıcı etkiler bırakabilecek denli kültürel ve tarihsel mirasa sahip olduğunun altını çizen Prof. Dr. Korkmaz, Türkiye'nin sahip oluğu bu mirasla dünya çapında üst düzeyde bir aktör olabileceğine işaret etti.