ARÜ YURT DIŞINDA İŞBİRLİĞİNDE

ARÜ YURT DIŞINDA İŞBİRLİĞİNDE

Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Ramazan Korkmaz Bakü Devlet Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Abel Maharremov`u makamında ziyaret etti.

           Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz Bakü Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abel Maharremov'u makamında ziyaret etti. Bakü Devlet Üniversitesi'ni gezen rektör Korkmaz, Üniversite hakkında bilgi alarak Ardahan Üniversitesi ve Bakü Devlet Üniversitesi arasında ortak bilimsel çalışma ve sempozyumlar düzenlenmesi ve öğrenci - öğretim üyesi değişimlerini içeren ikili protokolü imzaladı. 

        Bakü Devlet Üniversitesi ve üniversitenin nano teknoloji laboratuvarları hakkında Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz'ı bilgilendiren Bakü Devlet Üniversitesi Rektörü Maharremov, Ardahan Üniversitesi ve Kafkasya Üniversiteler Birliği hakkında şunları söyledi; "Azerbaycan'la türkiye arasında dostluk, kardeşlik ilişkilerimiz her geçen gün daha da genişliyor. Bu ilişkilerin en önemli ayaklarından birisi de eğitimde işbirliğidir. Bakü Devlet Üniversitesi Türkiye'nin birçok üniversitesi ile işbirliği yapma niyetindedir. Bu noktada bölge üniversiteleri adına geleceğe yönelik yaptığı çalışmalarla Türkiye'nin önemli bir üniversitesi haline gelen Ardahan Üniversitesi ile yaptığımız bu anlaşma son derece önemlidir. Bakü Devlet Üniversitesi'nin, Ardahan Üniversitesi ve Kafkasya Üniversiteler Birliği ile yaptığı çalışmalar Türk üniversiteleri ile ilişkilerin sürekli karakter taşımasına büyük zemin yaratacaktır." 

      'KAFKASYA VE AVRASYA MERKEZLİ BİR DÜNYA İÇİN KAFKASYA ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ SON DERECE ÖNEMLİ BİR ADIM' 

     Yaptığı konuşmasında çağa ayak uydurmak, 'Kafkasya ve Avrasya merkezli bir dünya yaratmak için Kafkasya Üniversiteler Birliği'nin son derece önemli bir adım' olduğunu ve Kafkasya Üniversiteler Birliği'nin bölgenin geleceğinin belirlenmesinde önemli bir rol üstleneceğine inandığını belirten rektör Maharremov, Kafkasya Üniversiteler Birliği Başkanı ve Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz'a yaptığı çalışmalar nedeniyle bir plaket takdim etti. 

    Ardahan Üniversitesi Rektörü Ramazan Korkmaz, ziyaret sırasında başkanlığını yaptığı Kafkasya Üniversiteler Birliği ve YÖK'ün yeni uygulamaya koyduğu Mevlana Değişim Programı hakkında geniş bilgi verdi. Rektör Korkmaz, 'Ardahan Üniversitesi, Kafkasya Üniversiteler Birliği ve Bakü Devlet Üniversitesi arasında sıkı bir işbirliğinin oluşacağını ümit ettiğini' söyledi. 

       Korkmaz; "Bu coğrafya bizim kaderimizdir. İnsan kaderi üzerinde düşünmelidir. Kafkasya Üniversiteler Birliği kaderimiz üzerinde düşünmek ve bölge ülkeleri ile ortak bir gelecek projeksiyonu yaratma idealini esas alır. "dedi 

     Konuşma sonunda iki üniversite arasında ortak bilimsel araştırmaların yapılması, bilgi ve deneyimlerin paylaşımı, çeşitli konularda çok sayıda konferansların, seminerlerin düzenlenmesi ve öğrenci öğretim üyesi değişimlerini içeren bir protokol imzalandı. 

     Bakü Devlet Üniversitesi, Ardahan Üniversitesi'nin yanı sıra Kars Kafkas Üniversitesi ile de bir işbirliği protokolü imzaladı. 

     Ziyarette Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz ve Kars Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan'ın yanı sıra Bakü Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saniç, Çağ Öğretim İşletmeleri Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Enver Özeren ve Avrasya Üniversitesi Rektörü Celil Nağıyev de hazır bulundu.